Sunt bani pentru izolarea blocurilor, dar Guvernul îi ascunde: De ce nu dă Primăria Braşov bani pentru anvelopare

La Braşov programul de izolare termică a blocurilor, există dar nu este operaţional. Cunoscut ca programul 50-30-20, graţiei cotelor de contribuţie la plata lucrărilor, acesta nu este folosit la Braşov pentru că Primăria nu a primit nicio informate din partea Guvernului. Linia de finanţare este deschisă, dar Primăria nu accesează fonduri pentru anveloparea blocurilor.
Programu se derulează prin Ministerul Dezvoltării Regionale si Administrației Publice (MDRAP). Din valoarea totală a izolării unui imobil 50 % este suportată de la bugetul de stat, prin MDRAP, 30 % din costuri le suportă autoritatea locală iar 20% achită asociaţia de locatari.

Linia de finanțare este operaţională din anul 2008, iar de atunci, la Brașov, au fost reabilitate 99 de blocuri, prin acest program.

Citeste și:  Târg de carte second-hand pentru copii și părinți, sâmbătă, la Centrul Cultural Apollonia din Brașov

„Ultimele imobile reabilitate la Brașov prin acest program au fost cele de pe Calea București nr. 56-58-60, str. Salviei nr. 6 și str. Hărmanului nr. 11 C. În ultimii doi ani, pentru izolarea blocurilor, municipiul Brașov a primit de la MDRAP, suma totală de 272.407 lei, din care 165.998 lei în anul 2017 și 106.409 lei în anul 2018”, a precizat Sorin Toarcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.