Surpriză uriașă în preliminariile Cupei Mondiale. Campioana Europei, trimisă să joace în baraj

Italia, campioană europeană en-titre riscă să rateze calificarea la Cupa Mondială din Qatar. Italienii mai au însă șansa barajului, de unde pot să obțină in extremis biletele pentru cea mai importantă competiție mondială. 

Italia nu a fost în stare să treacă de Irlanda de Nord, la Belfast. S-a terminat 0-0, rezultat care obligă Squadra Azzurra să treacă prin furcile caudine ale barajului. Aici, italienii ar putea da peste Portugalia, trimisă de Serbia să trăiască periculos.

Nașii italienilor, elvețienii, au câștigat Grupa C. Înaintea meciurilor decisive de luni seara, Elveția era doar a doua, după Italia, ambele echipe având 15 puncte. Numai că, în timp ce campioana Europei nu a reușit decât o remiză albă cu Irlanda de Nord, Elveția a zdrobit Bulgaria, cu scorul de 4-0 și a câștigat grupa. Țara Cantoanelor a acumulat 18 puncte, față de doar 16 ale italienilor.

Citeste și:  Președintele Iohannis, laureat cu premiul Distinguished International Leadership Award

În Grupa I, Anglia s-a distrat în San Marino. Cu un om în plus, englezii au câștigat la un scor uriaș, 10-0 și au câștigat fără probleme grupa. Tot luni, Polonia a pierdut acasă cu Ungaria, 1-2, iar Albania a învins la limită Andorra, cu 1-0.

Anglia (26 de puncte) a câștigat grupa, urmată de Polonia (20), Albania (18), Ungaria (17), Andorra (6) și San Marino (0). Anglia se califică direct la Mondial, iar Polonia va juca barajul.

LookSport.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.