Suspecții reținuți de procurorii DIICOT în dosarul de șantaj și cămătărie

O femeie şi doi bărbaţi din Săcele, judeţul Braşov, au fost arestaţi preventiv pentru camătă, şantaj şi înşelăciune, în urma celor 13 percheziţii făcute de poliţişti. Cei trei sunt suspectaţi că, între 2017 şi 2019, au împrumutat bani cu dobândă, ca îndeletnicire, iar pentru recuperarea acetora au exercitat acte de violenţă asupra victimelor, potrivit news.ro.

Potrivit Poliţiei Judeţene Braşov,  poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale,  sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov, au pus în executare, marţi, 13 mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Săcele, judeţul Braşov, într-un dosar penal în care se fac cercetări pentru camătă, şantaj şi înşelăciune.

Citeste și:  Dominic Marcu a scris istorie la cea de-a 55-a ediție a Trofeului Râșnov powered by Pro-X

„Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2017 – 2019, persoanele bănuite au împrumutat, ca îndeletnicire, sume de bani cu dobândă, iar pentru recuperarea sumelor de bani datorate cu titlu de dobândă au exercitat acte de violenţă asupra persoanelor vătămate. În urma percheziţiilor, au fost identificate şi ridicate sume de bani în lei şi valută, precum şi diverse înscrisuri care prezintă interes pentru soluţionarea cauzei”, se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de Poliţia Judeţeană Braşov.

De asemenea, poliţiştii braşoveni au pus în aplicare patru mandate de aducere pentru persoane suspectate de săvârşirea infracţiunilor cercetate, iar în urma probatoriului administrat, au reţinut, pentru 24 de ore, o femeie în vârstă de 32 de ani şi doi bărbaţi cu vârste de 28 de ani, respectiv 37 de ani, toţi cu domiciliul în municipiul Săcele.

Citeste și:  Dominic Marcu a scris istorie la cea de-a 55-a ediție a Trofeului Râșnov powered by Pro-X

Aceştia au fost duşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Poliţiei Judeţene Braşov, iar miercuri Judecătoria Braşov a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Acţiunea a fost efectuată de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Braşov, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Poliţiei Municipiului Braşov, Poliţiei Municipiului Săcele, Poliţia Staţiunii Poiana Braşov, Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciului Criminalistic, Serviciului Rutier Braşov, Serviciului pentru Acţiuni Speciale, jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Braşov, beneficiind de suport tehnic din partea Direcţiei Operaţiuni Speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.