Sute de amenzi aplicate, la Brașov, pentru încălcarea măsurilor anti-Covid

Polițiștii brașoveni au continuat acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat al acestor acțiuni fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

La data de 17 noiembrie 2020, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști locali și jandarmi, sub autoritatea Instituției Prefectului, au organizat și desfășurat noi activități de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă.

Forțele de ordine au acționat în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, precum și în stațiile și mijloacele de transport în comun pe raza județului Brașov.

Activitățile de verificare sunt adaptate permanent în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov privind zonele unde există focare, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Citeste și:  Ziua Națională a României, marcată și la Brașov | Galerie FOTO

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au verificat 144 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă alertă și 38 de operatori economici cu privire la organizarea programului de muncă.

De asemenea, polițiștii brașoveni, alături de polițiștii locali, au legitimat peste 3.000 de persoane, au verificat peste 170 de mijloace de transport persoane și aproximativ 300 de autovehicule.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 247 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 231 fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 16 pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor, valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate fiind de 15.000 lei.       Totodată, polițiștii au verificat 4.166 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.

Citeste și:  Peste 182.000 de persoane au tranzitat frontiera; 7.200 de cetăţeni ucraineni au intrat vineri în ţară

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov au verificat 15 societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 31 locații, au legitimat 70 de persoane și au aplicat 21 de sancțiuni contravenționale în valoare de 750 lei. De asemenea, au fost verificate 37 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.

Jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov au verificat 22  locații, au legitimat 152 persoane și au aplicat 1 sancțiune contravențională în valoare de 500 lei.  

Pe parcursul desfășurării activităților, polițiștii au continuat activitățile informativ-preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică.  

Citeste și:  Ziua Națională a României, marcată și la Brașov | Galerie FOTO

Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm faptul că acțiunile noastre îi pot afecta pe cei din jurul nostru și să respectăm efortul comun pentru limitarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Solicităm tuturor cetățenilor să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să nu se expună la riscuri. Totodată, solicităm respectarea prevederilor H.G. nr. 935/2020, act normativ care la a intrat în vigoare la data de 09.11.2020, ora 00,00.

Numărul de telefon la care puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19 este TELVERDE – 0800800165.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.