Sute de amenzi aplicate la Brașov pentru încălcarea restricțiilor Covid

La data de 29 noiembrie 2020, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști locali, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov și Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov, au desfășurat noi acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre și societăți comerciale, piețe, terase, precum și în stațiile și mijloacele de transport în comun de pe raza județului Brașov.

Activitățile de verificare sunt adaptate permanent în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov privind zonele unde există focare, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Astfel, la data de 29 noiembrie 2020, polițiștii au verificat 183  societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 19 operatori economici cu privire la organizarea programului de muncă. De asemenea, au fost legitimate aproximativ 4.000 persoane, verificate circa 120 mijloace de transport persoane și peste 320 de autovehicule. 

Citeste și:  Preşedintele Zelenski avertizează asupra intenţiei Rusiei de continua atacurile şi de a folosi iarna ca armă

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 272 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 264 fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 6 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație și 2 pentru fapte de natură economică, valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate fiind de 20.600 lei.

Totodată, polițiștii au verificat peste  3.900 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină și au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “zădărnicirea combaterii bolilor” pentru o persoană care nu a respectat măsura privind carantina, dosar instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov au verificat 41 societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 85 de locații. De asemenea, au fost legitimate peste 360 de persoane și au fost aplicate 62 desancțiuni contravenționale în valoare de 5.000 lei.

Citeste și:  Brașovenii sunt invitați la ,,Dizabilitatea dincolo de aparențe“. Eveniment desfășurat cu ocazia zilei internaționale a persoanelor cu dizabilități

Au fost verificate 319  persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină și cu privire la respectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

Jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov au verificat 16 locații și au legitimat 20 de persoane, fiind aplicate 2 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare totală de 1.000 lei.

Pe parcursul desfășurării activităților, polițiștii au continuat activitățile informative preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică.

Suntem la datorie pentru siguranța cetățenilor și vă reamintim că scopul acestor activități desfășurate de către toate forțele de ordine cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice nu este acela de a aplica sancțiuni contravenționale, dar nu va fi tolerată nicio abatere a legii!

Citeste și:  A fost lansată licitația pentru achiziția a 20 de trenuri electrice noi de lung parcurs. Traseele pe care vor circula aceste trenuri includ Brașovul

Solicităm tuturor cetățenilor să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să nu se expună la riscuri. Totodată, solicităm respectarea prevederilor H.G. nr. 967/2020, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 noiembrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.