Sute de brașoveni, amendați pentru că nu au purtat mască

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști locali și jandarmi au organizat și desfășurat, cu efective mărite, activități de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă, în zone aglomerate – centre comerciale, piețe, terase, precum și în stațiile și mijloacele de transport în comun de pe raza județului Brașov.

Totodată, activitățile de verificare sunt adaptate permanent în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov privind zonele unde există focare, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Polițiștii brașoveni au verificat 138 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă. Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, împreună cu polițiști locali, au legitimat peste 2.400 de persoane, au verificat peste 150 de mijloace de transport persoane și peste 250 de alte autovehicule.

Citeste și:  Primăria a pregătit un ghid de activități pentru "Săptămâna verde" a elevilor brașoveni

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 289 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, în valoare de 10.250 lei.

Totodată, polițiștii au efectuat peste 2.400 de verificări cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină și au întocmit două dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „zădărnicirea combaterii bolilor”, dosare instrumentate sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov au verificat 33 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă, 102 locații și 6 autovehicule.

Citeste și:  Polițiștii fac percheziții la Brașov într-un dosar de înșelăciune

De asemenea, au fost legitimate 16 persoane și au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de 800 lei.

De asemenea, au fost verificate 116 persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare. Jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Burebista” Brașov au legitimat 14 persoane și au verificat 6 locații, aplicând 9 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de 1.000 lei.

Reamintim că scopul acestor activități desfășurate de către toate forțele de ordine cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice nu este acela de a aplica sancțiuni contravenționale, însă nu va fi tolerată nicio abatere de la lege. Solicităm tuturor cetățenilor să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să nu se expună la riscuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.