Sute de brașoveni au primit sprijin financiar în cadrul Start Up Nation

Ministerul pentru Mediul de Afaceri a facut publică, luni, lista firmelor admise pentru finanțare în cadrul Programului Start Up Nation 2018.
În ediția din acest an vor fi putea fi finanțate cel mult 10.000 de firme. În primă fază, statul a invitat la semnarea contractelor de finanțare 8.645 de beneficiari. Restul vor fi chemați după finalizarea contestațiilor.
„Start Up Nation se dovedește și în acest an un program extrem de util, pentru care românii manifestă un interes major. Încă de când era la nivelul de proiect scris pe o foaie de hârtie, m-am zbătut să obțin sprijinul colegilor mei din Parlament, pentru că am știut că are potențialul de a impulsiona cetățenii să pornească pe calea antreprenoriatului,” a declarat Roxana Mînzatu, deputat PSD și totodată unul dintre principalii susținători ai programului Start Up Nation.
Programul crește de la o ediție la alta. Dacă în 2017, numărul de dosare depuse a fost de 19.297, la ediția a doua au fost înscrise nu mai puțin de 33.514 dosare. De asemenea, Start Up Nation este un program extrem de apreciat în rândul tinerilor. 17.652 dintre reprezentanții legali ai aplicanților înscriși au până în 35 de ani (52,67%), în vreme ce 8.606 dintre aceștia au între 36 și 45 de ani (25,68%).
Start Up Nation reprezintă un program guvernamental de încurajare a antreprenoriatului, prin oferirea de sprijin financiar. Pe lângă acesta, Start Up Nation are și o bogată încărcătură educațională. Chiar și cei care nu au reușit să obțină finanțare, în urma aplicării rămân cu o serie de cunoștințe importante cu privire la modul de scriere a unui plan de afaceri sau la maniera optimă de împărțire a resurselor, pe diferitele segmente de cheltuieli.

Citeste și:  Drumul din Grid intră în lucru! Contract semnat pentru modernizarea DJ 130B Părău - Grid - Perșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.