Tabara de leadership pentru mediu „Eco Provocarea” premiază cei mai harnici liceeni ecologiști (BRAȘOV)

120 de liceeni si profesori din toata tara vor participa la Tabara de leadership pentru mediu Eco Provocarea, intre 25-28 august, la Moieciu de Sus, Brasov.

Ei s-au implicat in activitati practice si educationale, de reciclare, igienizare, plantare, targuri de economie circulara sau in realizarea unor gradini multifunctionale, in editia a 10-a Concursului National Eco Provocarea, desfasurat pe parcursul anului scolar 2020-2021.

Eco Provocarea, programul educational de mediu al Viitor Plus, organizeaza Tabara de leadership pentru mediu. Anul acesta, alaturi de Scoala de valori si invitati speciali, Eco Provocarea propune activitati educationale si de dezvoltare personala, in beneficiul elevilor.

„In Eco Provocarea strangem deseuri, invatam cum sa respectam natura, colectam pentru reciclare si plantam. Fiecare dintre aceste obiceiuri sanatoase pentru oameni si mediu au un echivalent practic aceste zile, in echipele ce reprezinta licee din toata tara”, spune Teia Ciulacu, presedintele asociatiei Viitor Plus.

Citeste și:  Propunere în Senat: Posibilitatea elevilor de a susține din nou probele de Bacalaureat pentru mărirea notelor

In 27 august vor avea loc intalniri dintre elevi si invitati din zona de interes a padurilor, precum si cei responsabili ai managementului deseurilor, pasionati de economie circulara, dar si specialisti in urbanism si gradini multifunctionale.Invitatii speciali sunt: Octavian Berceanu – Comisarul general al Garzii Nationale de Mediu, Allen Coliban – Primarul Orasului Brasov, Corina Murafa – coordonatoarea initiativei Next Now/Planet and Climate Change al Ashoka Global, membra in Consiliul Economic si Social, Ema Cumpata – coordonator de comunicare ECOTIC, Radu Melu – managerul national al departamentulului Paduri al WWF Romania, Florin Stoican – presedintele Asociatiei Parcului Natural Vacaresti, al Asociatiei Kogayon, fondator al Parcului National Buila Vanturarita, Raluca Serbanica – coordonator dezvoltare ferma bio&co Ateliere Fara Frontiere, Teia Ciulacu – presedintele asociatiei Viitor Plus, din partea programului Adopta un Copac, Alina Gurau – responsabil educational Viitor Plus, Roxana Dobre – asistent program Harta Reciclarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.