‘Tabăra din satul meu’ la Rodbav. Efectul asupra copiilor neascultători

Proiectul „Tabăra din satul meu”, derulat de Asociația „Doamna Maria Brâncoveanu” din Făgăraș, ajuns la cea de-a cincea ediţie şi ultima din anul acesta, a poposit şi în Parohia Rodbav, județul Brașov, în perioada 1-3 septembrie. Am primit cu bucurie invitaţia de a participa la acest proiect gândindu-mă la copiii care vor avea ocazia să facă activităţi din cele mai diverse împletite cu rugăciunea, scoţându-i astfel din cotidianul unei copilării din care lipsește jocul, prietenia, veselia dar şi rugăciunea împreună.

În discuţiile de pregătire a taberei, Dumnezeu mi-a vorbit prin gura coordonatorilor acesteia, pr. Ioan Paroş şi doamna preoteasă Natalia Corlean, spunându-mi că „sunt foarte bogat”, având un număr atât de mare de copii în sat. Am încercat să înţeleg acest cuvânt, dar pe moment nu reușeam să deslușesc în totalitate înțelepciunea lui.

Citeste și:  Prețul ridicat al mielului pune presiune pe tradiția mesei pascale

Această tabără a fost pentru noi toţi un moment de mare încercare dar şi de descoperire a bogăţiei care izvorăşte din dăruire, prietenie şi afecţiune, atât pentru organizatori, voluntari, copii, dar şi pentru noi, gazdele.

Debutul taberei a fost timid, nici eu nici copiii din sat nu ştiam la ce să ne aşteptăm. Pe parcursul acestui eveniment pot să spun că s-a produs o adevărată transformare a copiilor, culminând cu momentul încheierii. Copiii trişti, agitaţi, oarecum speriaţi, neastâmpăraţi, neascultători, s-au transformat în copiii dornici de activităţi, calzi, iubitori, veseli şi jucăuşi.

Intensitatea emoţiilor împărtăşite în această tabără a crescut la momentul de final, când toată lumea (copii, organizatori, voluntari, gazde), empatiza, mulţumea, râdea, plângea, simţind bucuria, dragostea, dăruirea şi căldura fiecărui suflet implicat în acest minunat proiect. Cuvintele parcă nu-şi mai aveau sensul, atât de unite erau sufletele celor care au fost în „Tabăra din satul meu” desfăşurată în satul Rodbav. Atunci a fost momentul când am înţeles pe deplin despre ce bogăţie vorbeau la început organizatorii, era bogăţia izvorâtă din bucuria de a fi împreună.

Citeste și:  Craft Show. Ateliere demonstrative de meșteșuguri casnice - țesut și cusut, la Brașov

La acest moment de analiză îmi dau seama că „Tabăra din satul meu” a fost amprenta lui Dumnezeu, pusă peste copiii şi satul Rodbav, prin lucrarea plină de dăruire şi iubire a organizatorilor şi voluntarilor Asociaţiei Doamna Maria Brâncoveanu din Făgăraş.

Pentru mine a fost un moment prin care am reuşit să mă apropii şi să-i cunosc mai bine pe copiii din sat, iar pentru copii a fost un eveniment pe care sigur nu-l vor uita, fiind o fărâmă de lumină în formarea lor, ca oameni ai acestei societăţi, dar şi ca membri ai Cerului veşnic.

Toată stima, aprecierea şi admiraţia pentru pr. Ioan Paroş, doamna preoteasă Natalia Corlean şi voluntarii: Nicoleta, Lavinia, Andreea, Maria, Cristina, Alexandra, Miruna, Andrei, Darius, Sergiu, Mihai, Sebi!

Citeste și:  Fântânile arteziene din Brașov vor fi repuse în funcțiune în următoarele săptămâni

Dumnezeu să vă binecuvinteze şi să vă înmulţească dragostea ce aţi sădit-o în inimile noastre!

Autor: pr. paroh Dumitru Nisipeanu

Sursa: Mitropolia Ardealului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.