Talibanii interzic muzica: „Sperăm să îi convingem pe oameni, nu să îi pedepsim”

Talibanii interzic muzica în public, a anunțat purtătorul de cuvânt al islamiștilor, Zabihullah Mujahid, într-un interviu pentru The New York Times. „Muzica este interzisă în Islam”, a spus acesta, „dar sperăm că putem convinge oamenii să nu facă astfel de lucruri, în loc să îi pedepsim”.

În anii ’90, talibanii au interzis muzica și filmele, iar cei care încălcau regulile erau pedepsiți. Nu existau concerte, cinematografe sau programe TV.

După ce aceștia au fost îndepărtați de la putere, viața culturală a înflorit și s-a lansat Institutul Național de Muzică din Afganistan. A apărut și o orchestră exclusiv feminină care cânta în țară și în străinătate.

Potrivit Digi24.ro, în interviul acordat de purtătorul de cuvânt al talibanilor celor de la The New York Times, acesta a precizat că îngrijorările pentru siguranța femeilor sunt „nefondate”. Mujahid a spus că femeile nu vor trebui să rămână în casă sau să-și acopere întotdeauna fețele și că cerința ca acestea să fie însoțite de un bărbat se aplică numai călătoriilor mai lungi de trei zile. El a mai spus că femeile vor putea în cele din urmă să se întoarcă la rutina lor zilnică. „Dacă merg la școală, la birou, la universitate sau la spital, nu au nevoie de un însoțitor”, a spus Zabihullah Mujahid.

Sursa foto, bazecity.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.