Tâmpa, îngropată în gunoaie FOTO+VIDEO

Rezervația Naturală Tâmpa este îngropată în gunoaie. Potecile de munte sunt străjuite de mormane de gunoi, semn că echipele de salubrizare nu au mai trecut prin zonă de foarte multă vreme.

La Belvedere și pe terasa restaurantului care a ars situația este la fel de gravă. Și nu doar din cauza mizeriei ci și a obiectivelor lăsate pradă degradării de Primăria Brașov.

Muntele Tâmpa a avut regim de rezervație naturală încă din 1962, regim instituit prin Decretul nr. 949. Prin Legea 5/2000 rezervația a fost inclusă în patrimoniul natural național, cu codul 2.255.

Rezervația are o suprafață de 188,2 ha, iar fondul forestier este proprietatea Municipiului Brașov, fiind administrat de Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt R.A..

Citeste și:  Brașov: Începe prima campanie de dezinsecție din acest an

În prezent, Muntele Tâmpa este declarat sit de importanță comunitară (SCI), instituit prin Ordinul ministrului mediului și dezvoltării durabile nr.1964/2007, modificat prin Ordinul ministrului mediului și pădurilor nr.2387/2011 și face parte integrantă din rețeaua ecologică europeană Natura 2000.

Conform Formularului standard elaborat în baza Deciziei 2011/484/UE și actualizat în februarie 2016, codul european este ROSCI0120; situl are o suprafață de 206 ha.

FOTO + VIDEO: Kinga Mihaly

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.