Tânăr băut și fără permis, prins pe Calea București

Lucrătorii Secției 4 Poliție Brașov efectuează cercetări într-un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.
Polițiștii au efectuat semnal regulamentar de oprire, unui tânăr, în vârstă de 26 ani, care conducea un autoturism pe str. Calea București din mun. Brașov. Conducătorul auto nu s-a conformat semnalelor polițiștilor, continuându-și deplasarea.
Cadrele de poliție au pornit în urmărirea autoturismului, cu semnalele acustice și luminoase ale autospecialei în funcțiune, fugarul oprind autovehiculul după un timp, într-o stație de alimentare.
La verificarea documentelor personale și ale autovehiculului condus, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere.
În plus, la testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0.58 mg/l alcool pur. Șoferul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.
Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Citeste și:  Aeroportul Brașov se alătură luptei împotriva drogurilor. Campanie de informare și conștientizare pentru pasageri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.