Târgul KRAFT 3D: Descoperă creativitatea și inovația elevilor la Școala Gimnazială Vulcan

Școala Gimnazială Vulcan își deschide porțile vineri – 12 aprilie pentru celebrarea reușitelor din proiectul KRAFT 3D, alături de elevi, părinți, profesori și comunitate. În cadrul Târgului KRAFT 3D, elevii vor strânge fonduri prin vânzarea de obiecte confecționate manual, lucrate la mini – războaie de țesut sau printate 3D de ei.

Vineri, 12 aprilie, între orele 15:00 și 18:00, va avea loc Târgul KRAFT 3D la Școala Gimnazială Vulcan, Brașov, un eveniment de celebrare deschis publicului în care elevi și profesori din două școli vor susține pentru comunitate ateliere interactive de meșteșug și tehnologie (imprimare 3D, programare cu Lego Spike și Ozoboți).

Fondurile strânse în cadrul Târgului prin vânzarea obiectelor confecționate de elevi vor fi folosite pentru: o excursie de care vor beneficia 50 de elevi din Școala Primară Mina 1 Mai și dotarea unui colț de relaxare & recreere în Școala Gimnazială Vulcan.

Citeste și:  Brasovstiri.ro vă urează Paşte fericit!

AGENDĂ:

  • 15:00 – 15:30 Prezentare “Lumea fascinantă a liliecilor” de Ana Stamatescu, Caravana cu Lilieci
  • 15:30 – 16:00 Prezentare interactivă “O carieră în IT” de Ada-Camelia Cojocaru & Maria Stan, EVIDEN
  • 16:00 – 17:00 Ateliere interactive susținute de elevi pentru copii și adulți
  • 17:00 – 18:00 Expoziție cu vânzare de materiale confecționate manual de elevi

Fondul Științescu prin susținerea educației STEAM încurajează inovarea și creativitatea, implicarea activă a elevilor, interdisciplinaritatea, motivația intrinsecă și dezvoltarea abilităților, axându-se pe metode experiențiale și inovative. Ne bucurăm să susținem proiecte precum KRAFT 3D, care pe lângă aceste premise au reușit să îmbine meșteșugurile tradiționale cu noutățile tehnologiei, realizând un pod între generații și o transpunere a valorilor locale pe scena științei zilelor noastre. Cu astfel de proiecte reușim să aprindem scânteia curiozității și să insuflăm pasiunea pentru științe în noile generații”, a transmis Erika Andrási, Manager granturi, Fundația Comunitară Brașov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.