Tarifele la polițele RCA rămân plafonate până la finalul acestui an, potrivit hotărârii adoptate ieri de către executiv

Potrivit Radio România Actualități, tarifele la polițele RCA rămân plafonate până la finalul acestui an, potrivit hotărârii adoptate ieri de către executiv. Premierul Marcel Ciolacu spunea că, în lipsa acestei măsuri, prețurile ar fi crescut în perioada sărbătorilor de iarnă. Tot în ședința de ieri, Guvernul a stabilit taxe mai mari și reguli mai stricte pentru industria pariurilor și a jocurilor de noroc.

Marcel Ciolacu: ”Realitatea ne arată că s-a depășit orice limită. Nu e normal ca industria pariurilor să aibă atâta putere. În pandemie au stat la masa guvernului, acum amenință politicieni și concediază jurnaliști. Cred că este suficient. S-a ajuns mult prea departe.”

A fost aprobată și prelungirea măsurii de plafonare a prețurilor pentru polițele RCA până la finalul anului. Purtătorul de cuvânt al Guvernului spunea că prin aplicarea acestei măsuri, se elimină potențialul impact negativ al creșterii prețurilor în ultimul trimestru al anului.

Citeste și:  De luni începe o nouă campanie de dezinsecție

Mihai Constantin: ”Actul normativ asigură posibilitatea respectării obligațiilor legale ce rezultă din încheierea contractelor RCA, în baza cărora se acordă despăgubiri produse terților ca urmare a unor accidente și incidente în trafic.”

A fost suplimentat și bugetul Ministerului Investițiilor cu fonduri în valoare de 740 de milioane de lei, din care 650 de milioane de lei vor fi destinați acordării unui sprijin financiar pentru 2,6 milioane de persoane aflate în situații de risc, de deprivare materială sau de sărăcie extremă.

Sursa. Radio România Actualități / Foto. Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.