Tătaru: Se vor putea deschide din 15 iunie și grădiniţele, creşele şi after-school-urile de stat

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat miercuri seară la Digi24 că şi grădiniţele, creşele şi after school-urile de stat pot fi deschise din 15 iunie, nu doar cele private, cu respectarea măsurilor de distanţare şi de igienă, dar că totul depinde de autorităţile locale, dacă aceste unităţi vor funcţiona pe perioada verii sau nu.

Nelu Tătaru a subliniat că statul nu îşi mai permite să remunereze un părinte care stă acasă cu copilul, de aceea a fost permisă deschiderea grădiniţelor şi creşelor private. ”În 12 iunie s-ar fi terminat anul şcolar, inclusiv pentru grădiniţe, în acest context nu mai putem remunera un părinte care rămâne acasă şi atunci trebuie să dăm posibilitatea ca pentru copiii mici să poată fi undeva ţinuţi şi să aibă cineva grijă de ei”, a declarat Nelu Tătaru la Digi 24, miercuri seara.

Citeste și:  Seminar aniversar de aikido, în Poiana Brașov

Întrebat dacă şi grădiniţele de stat pot fi deschise, ministrul Sănătăţii a explicat că totul depinde de autorităţile locale, dacă vor lua o astfel de decizie pe perioada vacanţei de vară.

”Cele de stat, dacă vă amintiţi, aveam zilele trecute una sau două grădiniţe într-o comunitate care poate prelua copiii care nu mergeau la ţară, nu mergeau în concedii şi rămâneau undeva. Ţine foarte mult de autorităţile locale acest lucru. Nu restricţionăm, ţine foarte mult de autorităţile locale şi mă repet, putem deschide grădiniţe, creşe after school-uri, în condiţiile în care repectăm o distanţare, o igienă foarte riguroasă. Nu putem restricţiona o grădiniţă de stat să se deschidă, în condiţiile în care aplică aceleaşi cerinţe şi aceleaşi norme de funcţionare ca o grădiniţă privată”, a mai declarat Nelu Tătaru.

Citeste și:  În luna octombrie, Brașovul devine centrul învățământului dual din România

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi că după 15 iunie va fi posibilă redeschiderea after-school-urilor şi grădiniţelor private.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.