Teatrul de Artă București lansează Stagiunea brașoveană, cu două premiere: “Iepurele alb” – teatru de păpuși și “Extraconjugal” de Neil Simon

Sâmbătă, 29 ianuarie, Teatrul de Artă București lansează noua stagiune, la Brașov, cu două spectacole în premieră: „Iepurele alb”, teatru pentru copii și familie, de la ora 11.00, și „Extraconjugal” de Neil Simon, de la ora 19.00.

Sunt primele spectacole dintr-un program teatral lunar, conceput pentru Brașov, pentru întregul an 2022 și care a luat naștere din dorința de a aduce mai aproape de un public educat montări de excepție ale unor texte dramatice moderne sau clasice.

E cel mai frumos spectacol pentru copii, pe care l-am văzut ca adult!” (Gabriela Tabacu)

Iepurele alb”, creație a actrițelor-păpușar Ana Crăciun Lambru și Lavinia Pop Coman, școlite și având experiență de lucru în Statele Unite ale Americii și în Rusia (cu celebrul artist păpușar Vladimir Zakharov), se adresează tuturor copiilor și sufletelor de copil cu vârste cuprinse între 4 și 110 ani.

Povestea sa fascinantăîi poartă imediat, pe micii și marii privitori, într-o lume magică, plină de candoare. La fiecare întâlnire, Iepurele alb îi descoperă cu sfială pe spectatori, și-i face prieteni, învață să aibă încredere, încearcă, plin de curaj, lucruri noi, se îndrăgostește, mereu cu pași mici, fiind aici și acum și prețuind emoția lucrurilor mărunte.

Citeste și:  Târg de carte second-hand pentru copii și părinți, sâmbătă, la Centrul Cultural Apollonia din Brașov

Spectacolul a fost invitat la nu mai puțin de cinci festivaluri de teatru:

***Izmir International Puppet Days, Turcia, martie 2020

***International Puppet Festival „Golden Sparkle”, Serbia, mai 2020

***Festivalul Internațional de Teatru Fringe de la Beer Sheva, Israel, iulie 2020

***Festivalul de Teatru Piatra Neamț, 2019

***Festivalul Internaţional de Animaţie Gulliver, 2019

E fascinant să urmărești reacțiile celor mici la spectacol, să-i vezi cum intră tiptil în poveste și cum o trăiesc ei, cu toată intensitatea.(…) Printre clinchete de râs și înduioșări, copiii vor trăi o poveste despre prietenie, generozitate, iubire, visare și zbor, și câte și mai câte.” (Gabriela Hurezean, Muze și arme)

Iepurele Alb este un spectacol destinat celor mici, dar vă garantez că și cei mari vor fi cuceriți, pentru că este imposibil să nu te lași sedus(ă) de ochii aceia mici și negri, care capătă viață de la un moment la altul, fără să-ți dai seama prea bine de unde magia. E o artă să știi să construiești povești cu puține mijloace, dar folosite cu maximum de efecte. Iar ce fac Ana Crăciun Lambru și Lavinia Pop Coman nu te lasă să ieși din poveste decât atunci când ea se va fi sfârșit de scris. Așa că… luați în calcul un drum la Teatrul de Artă pentru a vedea Iepurele Alb!” (Nona Rapotan, Bookhub.ro)

Citeste și:  Târg de carte second-hand pentru copii și părinți, sâmbătă, la Centrul Cultural Apollonia din Brașov

Ce faci când simți că nu ți-ai trăit viața?”

Extraconjugal” este cea mai recentă premieră a Teatrului de Artă București (septembrie 2021), o montare fresh a deliciosului text al lui Neil Simon, care tratează cu mult umor criza vârstei de mijloc.

Spectacolul spune povestea lui Barney Cashman, un bărbat însurat, gentil și fără experiență în adulter, care vrea să se alăture „revoluției sexuale” înainte de a fi prea târziu. Barney are puțin peste 40 de ani, o căsnicie frumoasă, doi copii și o afacere de succes, dar trece prin criza vârstei de mijloc. Și realizează că întreaga sa existență poate fi rezumată la cuvântul ”drăguț”. Iar ”drăguț” nu e suficient pentru el.

Extraconjugal îi are în distribuție pe Andreea Mateiu și George Constantinescu, iar regia este semnată de George Dogaru.

Spectacolul a fost recompensat cu două Premii pentru Cea mai bună actriță și un Premiu pentru Cea mai bună regie, la Festivalurile Comic 7B din cadrul Buzău Internațional Arts Festival, 2021 și FITIC – Festival Internațional de Teatru Independent, Constanța, 2021

Citeste și:  Târg de carte second-hand pentru copii și părinți, sâmbătă, la Centrul Cultural Apollonia din Brașov

Teatrul de Artă București

Teatrul de Artă București este un teatru 100% independent și singurul din România, la ora actuală, care a câștigat un Grand Prix într-o competiție teatrală cu tradiție, din Rusia (Marele Premiu pentru Cel mai bun spectacol, acordat de juriu în unanimitate, pentru „Dureri fantomă” de Vasili Sigarev, la Festivalul Internațional de Dramaturgie Contemporană Kolyada Plays de la Ekaterinburg).

De peste 9 ani, Teatrul de Artă București, fondat de actorul brașovean George Constantinescu, își susține proiectele exclusiv din fonduri proprii și bucură publicul român din țară, dar și de peste hotare (Bruxelles, Koln, New York etc.), cu spectacole de teatru și ateliere de teatru pentru cursanți de toate vârstele.

Teatrul de Artă București este, de altfel, binecunoscut publicului brașovean, anul acesta fiind al cincilea an consecutiv în care vine cu spectacole la Brașov.

2022 este, însă, primul an pentru care Teatrul de Artă București a gândit o întreagă stagiune teatrală (ianuarie – decembrie 2022) pe care o lansează pe 29 ianuarie cu cele două spectacole de la Centrul Cultural Reduta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.