Terapie prin altruism, într-un proiect sprijinit îndeaproape de Fundația Alber și finanțat de Alphaville Arena

Fundația Alber și Alphaville Arena se implică constant în dezvoltarea comunității, prin sprijinirea celor care au puterea să schimbe viitorul în bine. Așa a fost și cu susținerea Fundației Rafael, grație proiectului “Implicarea tinerilor în creșterea calității vieții semenilor – terapia prin altruism”, sprijinit îndeaproape de Fundația Alber și finanțat de Alphaville Arena.

În cadrul acestui proiect, organizatorii și-au propus să implice cât mai mulți tineri din comunitate în activități de sprijinire a persoanelor cu dizabilități și să crească frecvența cu care copiii și adulții cu dizabilități participă la terapii și la programe de dezvoltare. Două puncte esențiale în cadrul programului sunt participarea a cel puțin 50 de tineri și a cel puțin 50 de copii la evenimente sportiv-caritabile.

Citeste și:  OMV Petrom va testa la Petrobrazi o instalație inovatoare pentru captarea și utilizarea carbonului

Aceștia au reușit de altfel să angajeze un nou specialist în asistența persoanelor cu dizabilități, au adaptat în mod constant programele inițiale, pentru a permite creșterea continuă a numărului de activități la care au acces beneficiarii, astfel că adulții și copiii cu dizabilități reușesc în prezent să participe la terapie în două sau chiar trei zile pe săptămână. Având în vedere numărul considerabil al celor care au nevoie de ajutorul acestora, cei opt specialiști ai Fundației Rafael lucrează în continuu, 8 ore pe zi, cât e săptămâna de lungă, iar sprijinul voluntarilor este extrem de util.

Un alt eveniment sportiv-caritabil este Junior Cros, conceput de Fundația Rafael, sprijinit îndeaproape de Fundația Alber și finanțat de Alphaville Arena. Un eveniment care îmbină bucuria copiilor de a alerga cu satisfacția lor firească de a ajuta. Colaborarea strânsă dintre organizațiile nonguvernamentale, instituțiile de învățământ și sponsori este una dintre cheile succesului în formarea de caractere și în dezvoltarea spiritului civic.

Citeste și:  Cum arată vacanța de Paște după intrarea în spațiul Schengen: 55% dintre români vor călători mai mult în țările Schengen

Alphaville Arena și Fundația Alber investesc încredere în parteneriate echitabile cu organizatiile non-profit, asociații de persoane sau profesioniști care au o viziune similară. Aceștia își doresc să devină partener activ pentru proiecte bine gândite care să asigure accesul noii generații la cunoștințe și modele pentru a aduce un plus de valoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.