TeraSteel: ‘Clădirile viitorului vor avea un consum de energie egal cu zero’

Producătorul de panouri sandwich şi structuri zincate TeraSteel, parte din grupul TeraPlast, a anunţat, luni, că a lansat un nou concept de hală metalică, Lead, destinat creşterii eficienţei energetice, în contextul în care clădirile viitorului vor avea un consum de energie egal cu zero.

Compania încearcă, astfel, să se alinieze trendului pieţei internaţionale.

”Există o tendinţă clară în ceea ce priveşte construcţia de clădiri sustenabile, iar noi acordăm o atenţie deosebită produselor noastre şi impactului pe care acestea îl au asupra mediului înconjurător. Lead by TeraSteel este o soluţie personalizată, care propune crearea clădirilor moderne, pregătite pentru viitor. Lead înseamnă clădiri sustenabile şi reutilizabile, care plasează durabilitatea, eficienţa energetică şi oamenii în centrul proiectării. Venim, astfel, în întâmpinarea nevoilor clienţilor noştri şi ne aliniem trendului pieţei internaţionale”, a declarat Cosmin Pătroiu, CEO TeraSteel.

Hala metalică are rol în reducerea amprentei de carbon, creşterea eficienţei energetice şi oferă o mai mare rezistenţă la factorii externi. Beneficiarii clădirilor Lead vor fi cu un pas mai aproape de obţinerea certificării BREEAM şi LEED4, potrivit companiei.

”Clădirile viitorului vor avea un consum de energie egal cu zero, iar în ultimii ani eforturile producătorilor de materiale de construcţii au fost concentrate în direcţia dezvoltării de materiale sustenabile. Decizia TeraSteel de a lansa Lead este în linie cu directiva privind performanţa energetică a clădirilor, adoptată de Uniunea Europeană, care prevede ca, până la 31 decembrie 2020, toate clădirile noi să aibă un consum de energie aproape egal cu zero”, se arată în comunicat.

Panourile termoizolante Lead sunt realizate cu ajutorul unei tehnologii care permite o etanşietate superioară şi o economie de până la 20% a consumului de energie, în comparaţie cu media pieţei, potrivit companiei.

Produsele TeraSteel sunt realizate în fabricile din România şi Serbia. Fabricile din ţara noastră sunt situate în Parcul Industrial TeraPlast din Sărăţel, Jud. Bistriţa-Năsăud (producţie panouri termoizolante) şi în localitatea Bistriţa (fabrică de producţie profile zincate).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.