Testarea rapidă a preșcolarilor și elevilor poate începe de săptămâna viitoare

Școlile încep să primească testele noninvazive pentru depistarea rapidă a coronavirusului. Prima tranșă de teste de salivă a fost distribuită ieri, potrivit unui anunț făcut de ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, informează agenția de presă Rador.

„Este vorba de 6,5 milioane de teste. Acolo unde cadrele didactice au disponibilitate, iar infrastructura şcolii permite, se va lua decizia testării în școl. Acolo unde școala nu ia decizia că va administra testele, testarea urmează să se facă la domiciliu, sub supravegherea părinților, tuturorilor legali sau a unui adult. Facem apel la responsabilitate pentru a se administra aceste teste, pentru a se anunța în timp și corect rezultatul acestor teste. Am primit ofertă din partea colegilor de la Universitățile de Medicină și Farmacie de a sprijini cu un minim instructaj pentru administrarea acestor teste prin intermediul medicilor, rezidenților și chiar studenților de la universitățile de medicină”, a transmis ministrul, citat de Rador.

Potrivit sursei citate, testarea rapidă a preșcolarilor și elevilor poate, așadar, să înceapă săptămâna viitoare. Testele ar urma să fie făcute de două ori pe săptămână, luni și joi, copiilor care merg la cursuri. În această situație se află marea majoritate, după ce autoritățile au decis că predarea se face față în față în localitățile în care incidența este mai mică de trei la mie, iar după depășirea acestui prag dacă rata de vaccinare a personalului unității de învățământ este de cel puțin 60%.

Citeste și:  Studiu LEGO: Creativitatea fetelor este afectată de la vârste fragede de presiunea perfecțiunii și de prejudecățile lingvistice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.