THE SPHERE vă invită la lansarea noului său spațiu artistic: LAB;ORATORIUM, la Brașov

Asociația The Sphere lansează în Brașov un nou spațiu dedicat artelor și culturii. În data de 29 ianuarie 2022, începând cu ora 18:00, The Sphere Gallery vă invită la lansarea noului său spațiu, LAB;ORATORIUM. Situat în cartierul Schei al Brașovului, pe strada Iezer nr. 4, LAB;ORATORIUM este un Artist-Run Space independent, format din două studiouri de creație și o galerie dedicată experimentelor artistice multidisciplinare. Spațiul constituie rezultatul unei munci asidue în echipă, fiind finanțat din surse proprii, fără fonduri sau sprijin extern.

În cadrul deschiderii, LAB;ORATORIUM vernisează expoziția artistei vizuale Ema Voinescu, ce poartă numele „Subtitrări pentru tăcere. Jurnal grafic”. Curatorul evenimentului este Alexandra Ardelean, curator al Muzeului de Artă Brașov și al LAB;ORATORIUM.

Citeste și:  România a cucerit aurul în proba de opt plus unu feminin la Mondialele de canotaj. Țara noastră, locul 3 în clasamentul pe medalii

,,Conceptul caietului de schițe tipic din arsenalul artiștilor a fost transformat de către artistă într-o colecție de instantanee redate pe pagini individuale, ele formând grupuri în interiorul spațiului de expunere. Precum un veritabil jurnal, subiectele abordate prezintă asimetria vieții umane: momentele fericite se împletesc cu îndoieli, umorul este presărat printre realizări pline de claritate, iar destinderea reflectată prin jocuri de cuvinte se îmbină cu concluzii ale unor evenimente decisive” – Alexandra Ardelean.

Peisajul sonor va fi asigurat de către Moron Brothers ale căror acorduri psihedelice și electrizante vor contopi atmosfera într-un melanj de bun gust și rafinament acustic.

Accesul la eveniment se va face în conformitate cu normele legale în vigoare și prin respectarea numărului maxim permis de participanți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.