The Washington Post: După ce Emma Răducanu a câștigat turneul US Open, Marea Britanie, China și România vor toate trei să și-o revendice

Toți vor să și-o revendice pe Emma Răducanu ca fiind de-a lor, scrie The Washington Post. Asta se întâmplă după ce, sâmbătă, tânăra senzație a tenisului a câștigat turneul US Open. Emma Răducanu este considerată acum drept prima britanică din ultimii 44 de ani care a câştigat un turneu de Grand Slam, scrie The Washington Post.

Totodată, datorită faptului că Emma Răducanu s-a născut la Toronto dintr-o mamă chineză și un tată român înainte de a se muta într-o suburbie londoneză pe când era încă un copil, admiratori din diverse țări o ovaționează ca pe o eroină a sportului și ca pe un ambasador al culturii lor.

Mulți dintre românii care au urmărit-o jucând în finală au observat că era costumată în roșu, galben și albastru, aceleași culori cu cele ale steagului românesc, mai scrie The Washington Post.

Vă reamintim că pe 11 septembrie 2021, Răducanu a învins-o pe canadiana Leylah Fernandez, 19 ani, în finala feminină. Prin această victorie, tânăra de 18 ani a devenit prima femeie din istorie care, venită din calificări, câștigă un titlu de Grand Slam la US Open.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.