Thea Schiller, desemnată Young Ambassador al Music Camp la Brașov

Astăzi are loc un concert live online, susţinut de 43 de adolescenţi din 4 ţări (România, Ucraina, Kenya şi India), dintre care 7 sunt din Braşov şi Făgăraş. Ei au participat în această vară la taberele Music Camp, în care au fost instruiţi gratuit de profesori de muzică şi instrumentişti voluntari din Statele Unite ale Americii, Ucraina şi România.

Concertul doreşte să fie un apel la solidaritate şi sprijin faţă de categoriile defavorizate, prin intermediul colaborării dintre oamenii din diverse ţări.

Thea Schiller, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Dr. Ioan Meşotă a fost desemnată „Young Ambassador” al Music Camp la Braşov. Ea a participat până acum la 7 ediţii ale taberelor Music Camp şi are rolul de a promova în comunitate dragostea pentru muzică, interesul pentru colaborarea între tinerii din diverse ţări şi solidaritatea cu categoriile defavorizate.
Un scurt „trailer” al concertului „Changing Our World” care va avea loc duminică, poate fi vizionat aici:

Music Camp International a fost fondat de Connie Fortunato, o iubitoare de muzica de pe continentul Nord American. In 2002, Romania a gazduit prima editie a acestei manifestări, extinsa in 2003 si in Ucraina. Zeci de profesori de muzica din scoli, participa anual in regim de voluntariat la noile ediții ale taberei de muzica. Acolo, elevii participanti sunt invatati sa cante intr-un cor si la diverse instrumente muzicale. Tabara de muzica se muta din oraş in oras, in România si Ucraina.

In 2020, din cauza pandemiei, tabara s-a mutat în mediul virtual. Au avut loc doua ediții, una in mai, încheiată cu concertul „Hope Reborn” dedicat Zilei Internaţionale a Copilului, iar cea de-a doua in iunie-iulie, care se va încheia cu concertul virtual „Changing Our World”, pe data de 6 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.