Timp de o lună, Brașovul devine o imensă galerie de artă

Orașul nostru găzduiește peste 1.000 de opere de artă realizate de cei 400 de artiști participanți la Bienala Albastră, cel mai mare eveniment dedicat artelor vizuale din Regiunea Centru.

Începând de duminică, 1 octombrie, și până în 5 noiembrie, brașovenii și turiștii se vor putea bucura de peste 1.000 de opere de artă realizate de cei 400 de participanți, selectați sau invitați, în 24 de locații, unele tradiționale, altele mai puțin formale.

Printre cele 24 de spații expoziționale se numără Galeria 9, foaierul Teatrului Sică Alexandrescu, Casa Mureșenilor, instituțiile de cultură locale sau din județ – Muzeul de Artă, Centrul Apollonia, Muzeul Civilizației Urbane, Muzeul Țării Făgărașului, Cetatea Feldioarei, Muzeul Tradițiilor Codlene, curtea interioară a Primăriei Brașov, Vila Adler, Turnul Alb, și chiar pietonala Republicii, în dreptul Modarom.

Citeste și:  Peste 2.400 de militari, la parada militară de Ziua Naţională la Bucureşti! Ce se întâmplă la Brașov

Acest proiect al Asociației Artessentia este finanțat de Primăria Brașov cu 250.000 lei, în cadrul finanțării pe ghidul cultural.

Marea deschidere a Bienalei de arte vizuale de la Brașov, are loc astăzi, începând cu ora 13.00, la Galeria 9 (clădirea Teatrului Dramatic, intrarea din str. Vlad Țepeș), în foaierul Teatrului Dramatic Sică Alexandrescu și Piața Teatrului 1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.