Tinerii care îl acuză pe Bogdan Buta de agresiune sexuală au fost audiați. Ce doi au depus plângere împotriva fondatorului UNTOLD

Scandalul sexual care îl vizează pe Bogdan Buta, fondatorul festivalului UNTOLD, ia amploare! Tinerii care îl acuză că a întreţinut relaţii intime cu ei, deşi erau minori, au fost audiaţi de poliţişti și au depus plângere împotriva acestuia.

Anchetatorii au anunțat ieri după amiaza că au schimbat încadrarea juridică a faptelor din dosarul penal deschis in rem cu privire la acuzațiile aduse împotriva lui Bogdan Buta. Astfel, în prezent cercetările vizează infracțiunea de act sexual cu un minor.

„La data de 29 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca s-au sesizat din oficiu cu privire la aspectele reclamate în spațiul public, privind săvârșirea unor fapte de agresiune sexuală. Azi, 30 ianuarie a.c., ca urmare a cercetărilor s-a dispus schimbarea încadrării juridice din infracțiunea de agresiune sexuală în infracțiunea de act sexual cu un minor. În cauză se administrează probatoriul pentru a se stabili întreaga situație de fapt. Cu privire la modul de sesizare, arătăm că la acest moment cercetările se efectuează ca urmare a sesizării din oficiu a polițiștilor de investigații criminale. Activitățile sunt coordonate de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, iar în baza cadrului procesual existent sunt desfășurate activități de cercetare penală in rem. Au fost audiate două dintre persoanele implicate, în vârstă de 18 și 19 ani din municipiile Cluj-Napoca și Iași, urmând a fi realizate toate audierile, respectiv activitățile procedurale necesare pentru soluționarea cauzei. Facem mențiunea că în cadrul audierilor nu au fost formulate plângeri penale referitoare la infracțiuni contra libertății și integrității sexuale”, potrivit unui comunicat oficial.

Citeste și:  Pizzeria din România inclusă în topul celor mai bune 50 de pizzerii din Europa

Fondatorul UNTOLD transmite din Dubai, acolo unde se ocupă de prima ediţie a festivalului din Emiratele Arabe Unite, că totul este doar un scenariu pus la cale de şantajişti.

„Adevărul este următorul și foarte simplu: Scenariul SF complotat și prezentat în material este doar rezultatul unor minți bolnave, a unor șantajiști și infractori de cea mai joasă speță. Dacă cineva vrea să se coboare la nivelul acestei mizerii este alegerea fiecăruia. Eu nu voi coborî în această mocirlă, ci voi alege calea justiției ca singura formă de interacțiune cu acești infractori. Nu va mai exista nicio altă poziție sau interacțiune pe subiect, decât procese sau plângeri penale”, a spus Bogdan Buta. 

Citeste și:  Dispozitivul revoluționar care permite persoanelor cu deficiențe de auz să simtă muzica

Potrivit observatornews.ro, Bogdan Buta ar urma să ajungă în faţa anchetatorilor. Momentan, se află în Emiratele Arabe, unde se ocupă de organizarea UNTOLD Dubai, programat să înceapă în 15 februarie.

În Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită sau Qatar, pentru persoanele din comunitatea LGBT sancţiunile sunt drastice. Legislaţia prevede inclusiv pedeapsa capitală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.