Titularizare 2019. Lista posturilor scoase la concurs, potrivit Ministerului Educației

Edu.ro a oferit detalii despre examenul de titularizare din acest an. Prima probă scrisă este miercuri, 17 iulie, Ministerul Educației a scos la concurs 4.319 posturi pentru angajare pe o perioadă nedeterminată. La examen s-au înscris peste 30.000 de profesori. Întâi de toate, să vedem ce este examenul de titularizare. Acesta reprezintă angajarea pe o perioadă nedeterminată în sistemul preuniversitar de învățământ, ce se desfășoară miercuri, 17 iulie. Are loc la mijlocul lunii iulie, la care pot participa cei care au absolvit facultatea, dar și cei care au terminat liceul pedagogic, pentru învățători educatori. Pentru a trece de acest prag, este nevoie ca nota să fie minim 7(șapte) la proba scrisă și la inspecția la clasă în profilul postului. Mai multe detalii aici. 

Citeste și:  Spitalul Municipal Săcele investește 6 milioane de lei în combaterea infecțiilor nosocomiale, cu fonduri europene prin PNRR

În acest an, Ministerul Educației a scos la examenul de titularizare 4.319 de posturi. Din acest număr, 3.091 sunt școli din mediul urban și 1.228 în mediul rural. Numărul celor înscriși la titularizare este 30.145, iar dintre aceștia 4.901 sunt din promoția 2019. Mai mult, la concurs se pot înscrie și cei care nu au predat niciodată. De menționat este că există o condiție de acces în sistem, anume de obținerea notei 7 la examenul scris. În situația în care nu sunt destule posturi vacante, candidații care au susținut titularizarea pot ocupa un loc de suplinitor, reprezentat de un post pe o perioadă determinată. Condiția pentru a obține, totuși, un post de suplinitor este să obțină minimum nota 5 la proba scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.