Toate taxiurile brașovene, controlate de polițiști

În perioada 07.10.2019-09.10.2019, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Biroul Rutier, au organizat și desfășurat o acțiune, care a vizat diminuarea nivelului de victimizare a populației prin accidente rutiere și impunerea unui climat de ordine și siguranță publică, prin depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, sancționarea celor care, deși autorizați, nu respectă regulile de tarifare sau calitatea serviciilor.

Principalul obiectiv al acțiunii l-a reprezentat reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora, precum și sancționarea faptelor de nerespectare a normelor legale privind efectuarea transportului  public depersoane în regim taxi.

          Pe întreaga perioadă de desfășurare a activităților, s-au urmărit următoarele :

  • Eliminarea pirateriei în domeniu și verificarea activității taximetriștilor autorizați;
  • Reducerea numărului accidentelor grave de circulație, în care sunt implicate autovehiculele destinate transportului rutier public de persoane în regim taxi;
  • Impunerea respectării normelor legale, care reglementează activitatea de taximetrie;
  • Diminuarea concurenței neloiale în domeniu;
  • Verificarea alcoolscop a tuturor conducătorilor de vehicule, care efectuează acest gen de transport.

În cadrul acțiunii, polițiștii au procedat la oprirea și verificarea unui număr de 81 autovehicule și au aplicat

Citeste și:  În pas de alergare la donare: #MyBloodIsGold, campanie de donare de sânge în perioada 5-19 decembrie
21 sancțiuni contravenționale, dintre care 12 pentru nerespectarea normelor legale prevăzute de Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere și 9 pentru nerespectarea O.U.G. 195/2002R privind privind circulația pe drumurile publice.

Valoarea totală a amenzilor este de aproximativ 6.500 lei.

Cu această ocazie, polițiștii au depistat un conducător auto care efectua transport public de persoane, fără a fi autorizat. Acestuia i s-au reținut certificatul de înmatriculare și plăcuțele de înmatriculare, împotriva sa fiind dispusă suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculului pe o perioadă de 6 luni. Suplimentar, s-a dispus indisponibilizarea autoturismului folosit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.