Topul măsurilor luate de Guvern care aruncă în aer costul vieţii românilor, subliniate într-un mesaj pe Facebook de către Ludovic Orban

Topul măsurilor luate de Guvern care aruncă în aer costul vieţii românilor au fost subliniate într-un mesaj pe Facebook, publicat de către Ludovic Orban, actualul Preşedinte al formaţiunii Forţa Dreptei.

Vă prezentăm mesajul integral:

„Dacă proprietarul vă crește chiria, să nu vă certați cu proprietarul. Nu este el de vină. De vină este guvernul pentru că a majorat impozitul plătit de proprietar pentru veniturile din chirii cu aproximativ 66%.

Dacă veți primi mai puțini bani pe dividende, să nu umpleți frigiderul managementului companiei unde sunteți acționar ci guvernului, pentru că a majorat impozitul pe dividende de la 5 la 8%.

Dacă plătiți mai mult pe litrul de carburant la pompă să nu vă supărați pe compania de unde alimentați. Supărați-vă pe guvern, pentru că a crescut accizele și pentru că a renunțat la orice măsură fiscală care să permită reducerea prețului carburanților.

Citeste și:  Opera Brașov și Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov invită publicul miercuri, 8 februarie, ora 17:00, la „Recitalul de la ora cinci”

Dacă veți plăti un RCA mai mare să nu vă înfuriați pe companiile de asigurare. De vină este ASF, pentru că a crescut de la 1% la 4% contribuțiile plătite de asigurători la Fondul de garantare a asiguraților.

Dacă veți plăti dobânzi mai mari la rate să nu vă înfuriați pe bancă. De vină este inflația scăpată de sub control de guvern și care a dus la creșterea dobânzii de referință, a ROBOR, a IRCC, care se reflectă și în creșterea valorii dobânzii pe care o plătiți dumneavoastră.

Dacă veți păti mai mult la hotel, la restaurant să nu purtați pică firmei. De vină este tot guvernul, care a crescut fiscalitatea pentru firmele din HORECA și pentru multe produse servite de acestea.

Citeste și:  Peste 67.000 de persoane au intrat duminică în România, dintre care 6.665 de ucraineni

Dacă vă crește tariful la apă-canal să nu blestemați doar compania de apă ci și guvernul, pentru că a permis și încurajat prin modificarea legii aceste creșteri de tarife.

Dacă veți plăti un impozit pe proprietate mai mare să nu aruncați o sudalmă doar la adresa primarului și direcționați sudalma și către guvern, pentru că el a modificat legea care permite autorităților locale să crescă impozitele pe proprietate fără limită.

Lista măsurilor guvernamentale care cresc costul vieții este mult mai mare, dar mă opresc aici. Important este să știți că cele mai multe dintre creșterile de prețuri și tarife pe care le suportați și care vă reduc puterea de cumpărare au drept cauză fie acțiuni, fie inacțiuni ale guvernului.”

Citeste și:  În ultima lună, preţul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 3,1%. Vezi care stații din Brașov au cele mai bune prețuri

Foto: InquamPhotos/ Adriana Neagoe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.