Transportul privat din patru localități din județul Brașov, înlocuit cu transportul public

Consiliul Judeţean Braşov a aprobat ieri actualizarea Programului judeţean de transport public de persoane prin curse regulate 2014 – 2019. Conform noului program de transport au fost scoase traseele acoperite de RATBV-ul metropolitan, mai exact liniile Braşov – Cristian (linia 110), Braşov – Ghimbav (linia 210) şi Braşov – Sânpetru – Bod (linia 420).
Pentru toate celelalte rute, actualii operatori au primit dreptul de a mai asigura serviciul de transport până la data de 2 decembrie 2019.

Pe scurt scoaterea din programul judeţean de transport înseamnă că autoritatea judeţeană nu va mai avea atribute de licenţiere (delegare de gestiune) prin licitaţie a unor operatori privaţi pe traseele de transport pentru localităţile respective. Transportul public va fi operat de un operator public de transport, în cazul de faţă primăriile, prin Agenţia de Transport Metropolitană, respectiv prin RATBV SA.

Citeste și:  Odată cu intrarea în vigoare a Sistemului de Garanție-Returnare, "PETrică" din Braşov își ia o perioadă de vacanță

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.