Traseul autostrăzii Braşov – Bacău, modificat pentru evitarea poluării fonice în unele localități

Traseul autostrăzii Braşov – Bacău ar urma să fie modificat pentru evitarea poluării fonice, în zona Ozun şi Sântionlunca, potrivit prefectul judeţului Covasna, Raduly Istvan, citat de AGERPRES.

Prefectul a precizat, într-o postare pe Facebook, că a intervenit pentru modificarea traseului viitoarei autostrăzi A13 Braşov-Bacău, pentru că aceasta urma să treacă la câteva sute de metri de cele două localităţi:

În urma discuţiilor purtate cu proiectanţii, am obţinut îndepărtarea traseului autostrăzii de cele două localităţi, evitând astfel poluarea fonică, respectiv tăierea parcelelor agricole din comuna Ozun“, a precizat Raduly Istvan.

Licitația pentru execuția lucrărilor autostrăzii ar urma să fie lansată la în al doilea trimestru din 2023, potrivit Ministerului Transporturilor.

Citeste și:  Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav este pregătit pentru momentul 31 martie 2024, care marchează intrarea României în Spaţiul Schengen aerian

CNAIR a semnat pe 22 mai 2020 contractul „Elaborare Studiu de Fezabilitate şi Proiect Tehnic de Execuţie pentru Autostrada Braşov – Bacău“ în valoare de 20 de milioane de lei, finanţarea fiind asigurată din fonduri europene nerambursabile.

Sursa stire, RRBV / Sursa foto, bacau.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.