Trei căsătorii au fost oficiate în aer liber în acest weekend la Brașov

Brașovenii încep să fie tot mai tentați de oficierea căsătoriei în aer liber! În acest weekend au fost oficiate trei căsătorii în aer liber, în cartierul Noua, Poiana Brașov și Schei – Piaţa Unirii. 

Cele trei căsătorii au fost oficiate de către viceprimarul Sebastian Rusu, care spune că astfel de căsătorii vor continua și de acum încolo, atâta timp cât tinerii o vor solicita. „Îi încurajez pe cei care vor şi altfel de căsătorii, să apeleze la această variantă în aer liber. Este un moment unic și care merită, o dată în viață, să fie făcut într-un mod inedit. Vă așteptăm la primărie, să depuneți cererile și să vă putem oficia căsătoriile în aer liber. Pentru cei interesați vă aduc la cunoștință faptul că programările pentru căsătorie se pot face și online, pe site-ul primăriei”, a transmis pe pagina de Facebook, viceprimarul Sebastian Rusu.

Citeste și:  Serviciul Uber Green se lansează în Brașov. Compania aniversează 6 ani de eco-mobilitate în România

Această procedură, de oficiere în afara spațiului special dedicat, este posibilă în urma modificării, în anul 2020, a Legii nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civilă, conform căreia: ,,Căsătoria se poate încheia și în afara sediului serviciului public comunitar local de evidență a persoanelor sau, după caz, al primăriei competente, cum ar fi grădinile publice, parcurile, muzeele și alte locuri în aer liber, la cererea viitorilor soți, cu aprobarea primarului”.

Taxa pentru oficiere în afara Casei Căsătoriilor este de 1.000 de lei. Stabilirea cuantumului acestei taxe a ținut cont și de taxele percepute de alte servicii de evidență a populației, cum ar fi Constanța-1500 lei, Iași – 1.013 lei, Bacău- 1000 lei, Deva-1000 lei, Oradea – 1.000 lei, Avrig- 1.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.