Trei polițiști din Brașov au participat la ‘Wild Canoening Tour’

La data de 14 august a.c., timp de 8 zile, un grup de 20 de iubitori ai sportului, s-au aventurat într-o expediție unică în țară, denumită Wild Canoening Tour, care a avut ca punct de plecare Lacul Izvorul Muntelui din județul Neamț și destinație finală Sulina, județul Tulcea, aproape de locul unde fluviul se varsă în Marea Neagră.

Unul dintre scopurile fascinantei călătorii, a fost readucerea la actualitate, a ceea ce însemna ”Drumul Plutașilor” de pe valea Bistriței, când lemnul codrilor din Neamț era transportat pe apă, spre șes și câmpie.

Membrii echipajelor au fost polițiști din județele Brașov și Neamț, un procuror, un medic, studenți, alături de prieteni pasionați de sport.

Citeste și:  Creșa Brașov promovează educația pentru mediu prin "Săptămâna Verde"

Inițiatorii proiectului sunt doi frați gemeni, campioni naționali, mondiali și europeni la caiac-canoe, foști sportivi ai lotului național antrenat de Ivan Patzaichin, în prezent polițiști ai Inspectoratelor de Poliție Județene Brașov și Neamț.

Grupul și-a propus și a reușit, să străbată în 8 canoe și un caiac, o distanță de aproximativ 460 de kilometri, pe urmele vechilor plutași de pe Bistrița, urmând firul apelor prin județele Neamț, Bacău, Vrancea, Galați și Tulcea.

 Ziua de 21 august a.c., a fost cea în care aventurierii au finalizat călătoria.

Așa cum știm cu toții, pentru orice ramură a sportului, trebuie să existe pasiune, dorință, responsabilitate, perseverență și eficacitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.