Trofeul Audi Brașov 2021, pregătit de start pe Drumul Poienii

Trofeul Audi Brașov 2021 va avea loc în acest weekend pe traseul cunoscut de pe Drumul Poienii. La start sunt așteptați peste 90 de concurenți din diferite clase, astfel încât spectacolul va fi pe măsura unui eveniment de excepție.

Ultima etapă din Campionatul Național de Viteză în Coastă urmează să aloce ultimele puncte în clasamentele anuale. Pentru prima dată, concurenții vor folosi sistemul de referință Performance Factor, ce va intra în vigoare din 2022. Astfel, etapa de viteză în coastă oferă concurenților posibilitatea aclimatizării cu aceste noi sisteme, înainte de începerea unui nou sezon.

Trofeul Audi Brașov 2021 este un proiect cofinanțat de Consiliul Județean Brașov. Audi România este partenerul principal al competiției, colaborarea cu grupul organizatoric AMC Racing – AMC Curse urmând a debuta în acest weekend. Cunoscuta marcă auto are o istorie lungă în motorsport, astfel încât parteneriatul va aduce o imagine avantajoasă evenimentelor motorsport din România.

Programul de închidere a circulației

Având în vedere programul strict de închidere a circulației, organizatorii au rugămintea ca participanții să se adapteze și să își pregătească programul din weekend, astfel încât să nu existe probleme organizatorice. Evenimentul va avea două pauze pentru deschiderea circulației astfel: Sâmbătă în intervalul 13:00 – 14:00 și Duminică în intervalul 12:00 – 13:00.

Citeste și:  Primăria Brașov amenajează peste 80 de locuri de parcare pentru cei care accesează serviciile instituției

Parcul service va fi amplasat ca în fiecare an în Brașov, Parcarea din Livada Poștei, Parcarea Bibliotecii Județene și Str. Lungă (sectorul cuprins între Str. Nicolae Iorga și Str. Șirul Livezii).

Circulația va fi restricționată astfel:

  1. Traseul competiției
Circulația restricționată de la: str. După Ziduri până la DN1E km 6+800 (Drumul Poienii)  
DataInterval orar
Sâmbătă,  09.10.202108:30 – 13:00
14:00 – 18:30        
Duminică,  10.10.202108:30 – 12:00
13:00 – 18:30

Străzi închise traficului auto: DN1E- Str: Șirul Livezii, Calea Poienii.

  • PARC SERVICE.

Programul competiției

Sâmbătă vor avea loc două manșe de recunoașteri și două manșe de antrenamente cronometrate, pe baza cărora se va întocmi ordinea de start pentru a doua zi. Duminică vor avea loc alte două manșe de recunoașteri, urmate de cele două manșe de concurs. Festivitatea de Premiere va avea loc după afișarea rezultatelor, în jurul orei 18:00. În funcție de desfășurarea competiției, programul poate suferi modificări, însă se va face tot posibilul pentru respectarea programului de deschidere a circulației.

Harta traseului

Siguranța participanților

Având în vedere contextul pandemic, se solicită tuturor celor prezenți la eveniment să respecte măsurile epidemiologice solicitate de autorități.

Amplasarea publicului pe traseu

În situația în care vă aflați pe traseul competiției în timpul desfășurării, organizatorii solicită evitarea zonelor agglomerate, dar și a locurilor periculoase.


  • Ascultați indicatile oamenilor de ordine. Dacă oamenii de ordine vă spun să părăsiți o zonă periculoasă din cadrul unei probe speciale va trebui să vă conformați indicaților. În cazuri de indisciplină proba specială poate fi anulată.

  • Zonele extrem de periculoase sunt marcate ca “ZONE INTERZISE SPECTATORILOR”. Nu încercați să intrați în aceste zone, acestea sunt foarte nesigure. Totodată, NU staționați pe “drumurile de evacuare” și NU treceți niciodată de banda de siguranță.

  • Păstrați distanță de marginea drumului. Țineti minte că mașinile de concurs parcurg traseul cu viteze foarte mari. Este imposibil de prevăzut o eventuală greșeală a pilotului sau o defecțiune tehnică a mașinii.

  • Nu stați lângă săritoare sau vârfuri de pantă aflate pe traseul de concurs. Când mașina aterizează după o săritură, pilotul are șanse mult mai mici să o controleze. Mașina poate ieși de pe traseu cu ușurință după o săritură.

  • Acordați atenție întotdeauna probei speciale. Gandiți-vă la o metodă rapidă de evacuare și fiți pregătiți să aveți reacții rapide.

  • Evitați locurile aflate sub nivelul probei speciale. Nu staționați în exteriorul virajelor, în fața clădirilor sau a altor obstacole. În pădure nu staționați în fața copacilor. Pentru a privi competiția alegeți doar locuri sigure, în spatele obstacolelor solide etc.

  • Cooperați cu oamenii de ordine și cu organizatorii. În cazul situaților de urgență, aceștia trebuie să fie informați cât mai repede. În cazul oricărui accident, spectatorii trebuie să fie gata să respecte indicațile oamenilor de ordine.

  • Nu traversați traseul competiției și nu mergeți pe el în timpul concursului. Mergeți într-o zonă din care să priviți cursa înainte de startul mansei. Interesați-vă când traseul va fi închis și când o să fie redeschis. Tineți minte că traseul nu este redeschis până nu este traversat de un vehicul al organizatorilor.
  • Dacă aveți copii cu voi la curse, trebuie să îi aveți sub atentă observare. Adulții au responsabilități depline asupra siguranței copiilor.
  • Parcați vehiculele în spațile rezervate pentru parcare, alese de oamenii de ordine. Nu parcați vehicule în locuri în care ar putea să interfereze cu traseul piloților, staff-ului sau a altor participanți la traficul public.
  • Nu stați în fața panourilor / semnelor.
  • Nu distrugeți mediul înconjurător.
  • Nu luați animale cu voi pe probele speciale.
  • Nu aruncați nimic pe traseu – puteți afecta siguranța competitorilor. Astfel de comportament atrage după sine consecințe legale.
Citeste și:  Ziua Internațională a Păsărilor va fi celebrată și la Grădina Zoologică din Brașov

Website-ul oficial al competiției: www.trofeulaudibrasov.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.