Tu decizi soarta Braşovului! Exprimă-ţi poziţia referitor la construcţia parcării subterane, sub Parcul Central

Braşovenii şunt invitaţi să-şi exprime poziţia vizavi de construirea parcării subterane sub Parcul Nicolae Titulescu, din centrul oraşului. Dată fiind opoziţie unei părţi din societatea civilă, faţă de intenţiile Primăriei Braşov, USR a preluat iniţiativa de a-i consulta pe braşoveni. Discuţiile cu locuitorii Braşovului sunt programate pentru vineri, între orele 18.00 şi 21.00, la Hotelul ARO.

„Cât este de utilă această construcție? Ce costuri va genera? Câți ani va dura finalizarea ei? Va fi parcul mutilat complet la sfârșitul acestui proces? Există interese imobiliare în zonă care influențează luarea deciziei? Este sau nu posibil ca arborii bătrâni de zeci de ani să fie relocați, așa cum sugerează primarul?”, sunt întrebările la care braşovenii sunt invitaţi să-şi dea cu părerea, pentru că potrivit USR Brașov, „autoritățile nu au oferit încă un răspuns”.

Citeste și:  Peste 30 de evenimente organizate de Institutul Cultural Român cu ocazia Zilei Naționale a României

„Invităm la această dezbatere toți brașovenii interesați de soarta orașului și a parcului. Totodată, vă invităm să distribuiţi petiția pentru Salvarea Parcului Central, semnată până acum de aproape 6.000 de braşoveni, prin care vrem să tragem un semnal de alarmă asupra efectelor negative pe care proiectul parcării subterane le poate produce asupra parcului şi prin care solicităm organizarea unui concurs de soluţii”, este îndemnul formațiunii politice sitate.

Punctele aflate în discuţie la dezbaterea de vineri sunt: Istoria Parcului – cum a apărut, cum a supraviețuit în timp, analiză comparativă între Parcul Central şi alte parcuri din lume; Importanța spațiilor verzi în interiorul orașelor şi situaţia spaţiilor verzi in Braşov, valoarea unor specii de arbori existenţi în Parcul Central; Impactul pe care l-ar avea construirea parcării; Brașov – Urbanism și mobilitate urbană modernă, identitate și viziune; Alternative la proiectul propus de către Primărie, fără impact negativ asupra parcului; Situația juridică a Parcului Central.

Citeste și:  Președinta Republicii Moldova: România, de-a lungul anilor, ne-a iubit necondiţionat, fără a aştepta lauri şi beneficii

„Pentru cei care nu știu, de mai bine de un an de zile, România este în procedură de infringement din cauza problemelor de mediu, motivul fiind poluarea cu particule fine de praf în București, Brașov și Iași. Orașul nostru, deși este amplasat la poalele munților, are doar 5 mp spațiu verde pe cap de locuitor, fiind pe ultimul loc în România la acest capitol. Numărul de mașini în municipiul Brașov a crescut vertiginos în ultimii ani, ambuteiajele în intersecții la orele de vârf sunt tot mai frecvente, calitatea aerului s-a degradat, acesta devenind uneori irespirabil. Cel mai important lucru pentru administrația locală trebuie să fie părerea cetăţenilor”, sunt argumentele organizatorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.