TVA redus la 5% pentru cărți și reviste în format electronic

Parlamentul a aprobat ieri, 16 noiembrie, reducerea cotei de TVA la 5% pentru manuale, cărți și reviste în format electronic. Măsura va contribui la susținerea lecturii, în special în mediul rural, unde cetățenii au un acces limitat la biblioteci sau librării.

„Noi, ca țară, avem cele mai mari prețuri la cărțile electronice din lume. Practic, sunt cu 10% mai mari. De ce? Pentru că prețul la cărți este grevat de acel 19% TVA, care nu se aplică la cărțile tipărite, în vreme ce cam toate țările au acea cotă redusă de 5%. Ce face această lege? Scade la nivelul cărților tipărite acest TVA la 5%, face același lucru pentru abonamentele pe presa digitală”, a transmis deputatul USR Cătălin Teniță, unul dintre inițiatori, citat de Rador.

Citeste și:  Marcel Ciolacu merge în SUA. Se va întâlni cu Blinken și cu secretarul american al Apărării

Cota redusă de TVA se aplică de la 1 ianuarie asupra bazei de impozitare pentru livrarea de manuale școlare, cărți, ziare și reviste, pe suport fizic, dar și pe cel electronic, cu excepția celor care au un conținut video sau audio și a celor destinate publicității.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.