Uber introduce taxiul aerian

Uber a dezvăluit noul concept de taxi aerian şi a anunţat un nou oraş pilot Uber Air, alături de parteneriate care vor ajuta la lansarea primei reţele de aviaţie urbană, în prima zi a celei de-a treia ediţii a summit-ului anual Elevate, a anunţat, miercuri, compania, potrivit news.ro.

Odată cu selectarea oraşului Melbourne (Australia) ca primul oraş pilot Uber Air în afara SUA, compania îşi consolidează obiectivul de a începe testele de zbor din 2020, urmând ca activitatea comercială în acest sector să debuteze din 2023.

”Al treilea summit anual Uber Elevate a decolat din nou, pentru a arăta progresele făcute astfel încât Uber Air să facă parte din realitatea cotidiană din 2023. Rezervarea unui zbor prin simpla apăsare a unui buton e mult mai aproape decât credem, inclusiv apariţia de noi heliporturi, noi modele de cabine de taxi aerian, noi modele de avioane şi multe altele. Elevate este viziunea Uber de a muta ridesharing-ul în aer, cu taxiuri aeriene electrice care protejează mediul şi, în acelaşi timp, sunt silenţioase şi sigure”, a spus şeful Uber Elevate, Eric Allison.

Citeste și:  Avertisment de val de căldură/ Recomandări de la Salvamont Brașov

Uber nu va fabrica vehiculele, dar va lucra cu lideri din industrie pentru a realiza aeronave care să decoleze şi să aterizeze 100% vertical (prin tehnologia eVTOL) şi care vor folosi platforma Uber Air.

Melbourne se va alătura oraşelor Dallas şi Los Angeles ca oraşe pilot, cu teste de zbor programate pentru anul 2020 şi planuri pentru operaţiuni comerciale din 2023. Uber a mai anunţat că a încheiat parteneriate cu Macquarie, Telstra şi Scentre Group, companii australiene de top, şi că va lucra alături de parteneri cheie, inclusiv cu Aeroportul Melbourne, pentru a crea infrastructura şi telecomunicaţiile de care este nevoie pentru o reţea de aviaţie urbană.

Citeste și:  Avertisment de val de căldură/ Recomandări de la Salvamont Brașov

Împreună cu ZEO Studio şi Bipolar Studio din cadrul Safran Cabin, Uber a dat posibilitatea pentru prima dată să fie experimentată cabina Uber Air. Modelul, expus în cadrul summit-ului, îşi propune să devină un standard larg acceptat pentru conducătorii vehiculelor de tip eVTOL. În plus, au fost prezentate noile concepte de heliporturi care vor fi construite începând din 2023.

”Conceptele acestui an propun heliporturi conectate din punct de vedere al mobilităţii pentru lansarea serviciilor comerciale în Dallas, Los Angeles şi Melbourne în 2023. Cele 16 tipuri de design propuse de 8 companii prestigioase de arhitectură includ structuri de parcări modernizate şi construcţii noi care să îndeplinească condiţiile tehnice ale unui astfel de aeroport”, se arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.