Ucrainenii refugiați la Brașov au organizat cu ocazia Rusaliilor, un ospăț pentru gazdele lor

Ucrainenii refugiați la Brașov i-au invitat, ieri, pe localnici, la masă. În semn de mulțumire pentru sprijinul comunității brașovene, ucrainenii au organizat un ospăț într-un restaurant cu specific vegan dintr-un cartier brașovean.

Masa de prânz a fost oferită gratuit, fiind servite mâncăruri tradiționale ucrainene precum borș de sfeclă cu carne, găluști Vareniki cu cartofi, brânză și varză și un desert gustos, totul în ambianța muzicală tradițională din Ucraina.

Printre brașovenii care au răspuns invitației la masă s-au numărat și multe gospodine, curioase să guste preparatele specifice țării vecine. În Brașov locuiesc acum în jur de 3.000 de refugiați ucraineni. Refugiații au fost impresionați de modul în care au fost primiți până au reușit să se acomodeze în oraș. Aici au găsit liniște și siguranță, motiv pentru care unii dintre ei vor să rămână definitiv în Brașov.

Citeste și:  Cântărețul croat de la Eurovision alege să doneze recompensa primită de la guvern

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul dezvoltatorului imobiliar din zonă și al Centrului de Integrare Migranți Brașov. Tot în semn de mulțumire pentru ospitalitatea brașovenilor, refugiații ucraineni au mai participat, recent, la o acțiune de ecologizare a zonei La Iepure.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.