UEFA a suspendat procedurile împotriva clubului AC Milan

UEFA a suspendat procedurile împotriva clubului AC Milan pentru nerespectarea fair-play-ului financiar, până la decizia unui apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), potrivit news.ro.

„Suspendarea procedurilor rămâne în vigoare până va fi luată o deciziei în apel la TAS” , a anunţat UEFA.

Milan este în faţa unor noi sancţiuni din acest motiv, după ce nu a respectat regulamentul nici în perioada 2015-2017. În decembrie 2018, Corpul de Control Financiar al Cluburilor a hotărât că, dacă până la 30 iunie 2021, AC Milan nu va ajunge într-o situaţie conformă regulilor fair-play-ului financiar, echipa italiană va avea interdicţie de participare la următoarea ediţie a cupelor europene pentru care se va califica, în sezoanele 2022/2023 şi 2023/2024.

Citeste și:  Corona Brașov strălucește la Cupa României la Natație: Medalii de aur, argint și bronz și un record național

De asemenea, clubului i se vor reţine 12 milioane de euro din suma care ar trebui să îi revină de la UEFA pentru sezonul 2018/2019 al Ligii Europa. În plus, AC Milan nu va putea înscrie mai mult de 21 de jucători pentru participarea în ediţiile 2019/2010 şi 2020/2021 ale cupelor europene.

Într-o primă instanţă, Milan a fost exclusă, vara trecută, din cupele euopene de UEFA din cauza nerespectării regulamentului fair-play-ului financiar, dar italienii au avut câştig de cauză la TAS, care a considerat decizia excesivă.

Potrivit regulamentului fair-play-ului financiar, cluburile care participă în cupele europene trebuie să nu înregistreze o pierdere mai mare de 30 de milioane de euro într-o perioadă de trei ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.