ULTIMĂ ORĂ. Noi coduri galben și portocaliu, valabile luni în aproape toată țara

ANM a emis un cod portocaliu și unul galben, valabile luni până la ora 23.00, care avertizează că sunt posibile ploi și manifestări de instabilitate atmosferică în aproape toată țara. Un alt cod galben este valabil luni noapte în patru județe din Moldova și în 8 județe din jumătatea sudică a țării.

Potrivit codului portocaliu, emis luni pentru intervalul orar 12.00 – 23.00, în județele Suceava, Botoșani, Neamț, Bacău, Argeș, Dâmbovița, Teleorman, Gorj, Vâlcea, Olt, Dolj, precum și în zona de munte a județelor Vrancea și Prahova instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin intervale cu averse torențiale, intensificări ale vântului, vijelii, grindină și frecvente descărcări electrice.

Citeste și:  Adaptarea ofertei educaționale și de formare cu cererea de pe piața muncii, facilitată prin platforma ReCONECT

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50…70 l/mp.

Primul cod galben avertizează că, începând cu ora 10.30, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.
Al doilea cod galben este valabil începând cu ora 23.00, până marți dimineață, ora 06.00. În intervalul menționat, în Oltenia, vestul și sud-vestul Munteniei, nordul și vestul Moldovei, vor mai fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Citeste și:  Asociația Antiteatru prezintă piesa "Crocodil", astăzi, la Centrul Cultural Apollonia din Brașov

Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 35…40 l/mp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.