Ultimele ‘daruri’. Guvernul demisionar alocă bani pentru toți baronii

Viorica Dăncilă şi-a convocat Cabinetul demis într-o ședință, de la ora 13:00.

Săptămână trecută, după adoptarea moțiunii de cenzură, Viorica Dăncilă spunea că nu renunță la proiectul prin care primăriile din țară vor primi fonduri de 1,4 miliarde de lei.

Acesta, anunța premierul demis, ar urma să fie adoptat astăzi.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat încă de vineri că Guvernul va adopta, luni, hotărârea privind alocarea către primării a fondurilor din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), hotărâre care nu a intrat în dezbaterea Executivului în şedinţa de vineri.

„Luni vom face şedinţă şi vom da şi această hotărâre de guvern. Mai era un pic de lucrat la Ministerul Finanţelor. Luni vom da această hotărâre de guvern”, a afirmat Viorica Dăncilă, vineri, întrebată când se vor aloca banii către administraţiile locale.

Iniţial, Dăncilă afirmase, joi seara, într-o emisiune la România Tv, că doreşte să dea hotărâre de guvern pentru achitarea tuturor facturilor aferente programelor PNDL 1 şi PNDL 2, susţinând că îi este „frică de faptul că viitorul Guvern va întrerupe acest program”.

În acest moment, pe site-ul Guvernului sunt anunțate doar patru puncte din ordinea de zi. Trei dintre acestea se referă la transferul unor imobile. Al patrulea este discutarea raportului pentru 2018 al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Guvernul are spre aprobare astăzi un proiect de hotărâre privind înscrierea unui imobil, situat în comuna Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa, în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului şi darea acestuia în administrarea Ministerului Apărării Naţionale, pentru actualizarea valorii de inventar a imobilului 1568 aflat în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Apărării Naţionale şi modificarea anexei nr.4 la Hotărârea Guvernului nr.1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului

Un alt proiect de hotărâre vizează înscrierea în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului a unor construcţii şi darea acestora în administrarea Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Sibiu.

Executivul va mai lua, luni, în discuție o notă privind transmiterea unei cereri către Consiliul Local al Municipiului Drobeta Turnu-Severin, în scopul emiterii unei hotărâri care are ca obiect trecerea unui imobil – teren cu suprafaţa de 7.503 mp, situat în Municipiul Drobeta Turnu-Severin, Str.Serpentina Roşiori nr.1-3, Judeţul Mehedinţi, din domeniul public al Municipiului Drobeta Turnu-Severin în domeniul public al statului, în vederea dării lui în administrarea Tribunalului Mehedinţi, pentru construirea Palatului de Justiţie Mehedinţi (Sediu Tribunalul Mehedinţi şi Judecătoria Drobeta Turnu-Severin).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.