Ultimele zile de schi din acest sezon, în Poiana Brașov

Cu toate că în oraș este primăvară, cu temperaturi pozitive și copaci înfloriți, iubitorii sporturilor de iarnă se mai pot bucura de pârtiile din partea superioară a masivului Postăvarul până în 25 aprilie, dată la care se încheie oficial sezonul de schi 2021 – 2022. Și în acest sezon, domeniul schiabil din Poiana Brașov a rămas opțiunea preferată de brașoveni și turiști, datorită calității și dimensiunii pârtiilor, diversității gradelor de dificultate, sistemului de transport pe cablu. Confirmarea acestui fapt rezultă și din numărul mare de schiori și snowboarderi care au ales Poiana Brașov, până în data de 20 de aprilie înregistrându-se 2.008.620 de treceri prin turnichete.

Se schiază în condiții bune, de primăvară, doar pe pârtiile din partea superioară a masivului: Doamnei, Ruia – cu excepția zonei dintre gondolă și Drumul Roșu, Lupului, Drumul Roșu, cu ieșire spre stația telescaunului Ruia.

Citeste și:  Yiwen Shen și Marko Džomba au electrizat Sala Patria cu un concert memorabil alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Brașov

Deși pârtiile Sulinar, Subteleferic și Drumul Roșu, până la intersecția cu breteaua care coboară spre pârtia Bradul, sunt în condiții bune, le recomandăm schiorilor să utilizeze, la coborârea în stațiune, telegondola, pentru a nu fi nevoiți ca pe ultima parte să coboare fără schiuri, ultima partea a pârtiilor Drumul Roșu și Subteleferic fiind fără zăpadă.

Stratul de zăpadă bătută de pe pârtiile deschise schiului are între 20 și 35 de cm.

Sunt închise următoarele pârtii sau zone din anumite pârtii: Subteleferic, de la intersecția cu breteaua care duce la pârtia Bradul; Drumul Roșu, de la intersecția cu breteaua care duce la pârtia Bradul; Lupului inferior, zona din Ruia cuprinsă între gondolă și Drumul Roșu, pârtia 3 D, Drumul albastru și Zidul mic. La acestea se adaugă și Kanzel, deoarece, în această perioadă, nu funcționează niciuna dintre telecabine,

Citeste și:  Brașoveanul Ovidiu Gârbacea onorat cu Ordinul Excelență Olimpică de către COSR

Instalațiile de transport pe cablu care vor funcționa în următoarele zile sunt telegondola și telescaunul Ruia.

Având în vedere consistența zăpezii – care diferă foarte mult pe parcursul zilei și de la zonele umbrite, unde este dură, la zonele însorite, unde stratul este moale, încetinind brusc alunecarea și solicitând articulațiile picioarelor – Serviciul Salvamont vă recomandă să schiați cu viteză redusă, să fiți pregătiți să fiți supuși unui alt regim de alunecare odată cu ieșirea în zonele însorite și să nu bruscați schiurile, pentru a reduce șocurile primite de articulații.

De la începutul sezonului s-au înregistrat 2.008.620 de treceri prin turnichete, februarie fiind cea mai bună lună, cu 714.815 treceri, urmată de martie, cu 581.844.

Citeste și:  Marșul bicicliștilor revine pe străzile Brașovului!

Informații actualizate despre starea pârtiilor și funcționarea mijloacelor de transport pe cablu în Poiana Brașov, precum și despre tarife și regulile de pe pârtie găsiți aici: https://starepartii.brasovcity.ro/ro/acasa/

Ca și în sezoanele trecute, pentru creșterea eficienței intervențiilor, Poliția Locală are un birou permanent în Poiana Brașov, deschis la Vila Orizont, în același loc în care se află și sediul Serviciului Salvamont. Numărul de telefon al dispeceratului Poliției Locale este 0268-954. Puteți alerta echipa Salvamont la numărul unic de urgență 112 sau sunând direct la Dispeceratul Național Salvamont 0-SALVAMONT (0725826668).

Foto: Costi Hodaș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.