„Ultimul primar virgin” urcă pe scena Centrului Cultural Reduta din Brașov, marți, 21 noiembrie 2023

Premiera comediei „Ultimul primar virgin”, scrisă de către Ciprian Babiță, este programată marți, 21 noiembrie 2023, începând cu ora 19.00, la Centrul Cultural Reduta din Brașov. Intrarea este gratuită în baza unei invitații care se poate obține telefonic la numărul 0723.189.633.

Ciprian Babita, autorul cărților: Trecerea de pietoni si Jocul Presedintilor a descoperit teatrul si magia scenei în pandemie, în momentul în care a vrut ca împreună cu colegii de la firmă Interbabis să țină un altfel de teambuilding.

Cu sprijinul Centrului Cultural Reduta, echipa alcatuită din cei 15 actori amatori au pus în scenă prima dată piesa Tom, John și Nebunul, comedia care încearcă să răspundă la întrebarea: Ce e fericirea? Jucată în Brașov și Bacău la Teatrul Bacovia, cu sala plină, piesa a fost apreciată atât de tineri, dar și de adulții care s-au regăsit într-unul dintre personajele jucate.

Comedia „Ultimul primar virgin” scrisă tot de către Ciprian Babiță a apărut natural ca și o continuare a dorinței de a fi împreună cu echipa la repetiții, dar și în spectacol alături de publicul brașovean.

Foto. Arhivă

Despre Comedia „Ultimul primar virgin”

Citeste și:  Pensionara din Brașov sancționată pentru îngrijirea grădinii blocului prin plantarea de flori

Comedia „Ultimul primar virgin” ne arată cum călătoria eroului sau mai bine spus a eroilor (Plum si Lemon) se transformă de la nivelul de spectatori pasivi cuplați cu o inocentă aparență la spectacolul politic, la unii activi ce își doresc cu ardoare să conducă o comunitate.

Lemon, Plum, Black Berries alături de Anna Nas, își complică viața în perioada alegerilor în mica comunitate din St Hellen, Sacramento (America), în speranța unora că se vor îmbogăți și a altora că o să ajungă primar.

Peach Da Silva (o fosta stewardesă), Lee Moon (bibliotecara), Apple Cherry (benzinarul localității), Melon Water (poștasul), Orange și Kiwi girl (agenții electorali) completează tabloul tragico-comic plin de situații ciudate și transformă printr-o atitudine de cowboy, tradus de noi la nivel de cioban evoluat universalul citat din Caragiale: „Da’ eu cu cine votez, monser?”

Citeste și:  Revoluția ocupării: Românii își redirecționează focusul către piața internă, scăzând dorința de emigrare

Piesa ”Ultimul primar virgin” ne arată limitele oricărui candidat în alegeri care aparent dezinteresat trebuie să facă compromisuri personale și financiare trecând prin experiențe cunoscute nouă din: „O scrisoare pierdută” în combinație cu „O noapte furtunoasă”.

Autoritatea lui Black Berries alături de spiritul omului de afaceri ce administrează un bar, o face pe Anna Nas, liderul de facto de care ascultă toată comunitatea. Finalul piesei este previzibil, dar în același timp imprevizibil față de ceea ce ne dorim cu adevarat în viață, față de legatura puternică dintre: orgoliu, autoritate, prietenie, bani și avere.

Dorind să contribui la pregătirea premierei piesei: Ultimul Primar Virgin, în momentul în care Ciprian Babiță și Daniel Filote mi-au prezentat proiectul și în special manuscrisul, am fost pur și simplu fascinată de idee și de energia pozitivă a întregii echipe care chiar dacă nu este la un nivel de amator sau profesionist, abia așteaptă următoarea repetiție. Subiectul piesei este situat între O Scrisoare Pierdută și O Noapte Furtunoasă, dar pe stil american, lucru care mi-a plăcut foarte mult datorită actualității subiectului”, ne-a declarat coordonatoarea și regizoarea Alexandra Năfureanu.

DISTRIBUȚIA:

  • Camelia Bazgan …………………… Anna Nas
  • Daniel Filote ……………………….. Plum John
  • Vlad Teposu ……………………. Lemon Brent
  • Marian Nicolae ……………….. Black Berries
  • Andreea Opoliciuc ……………….. Lee Moon
  • Luminita Babita ……………. Peach Da Silva
  • Petru Costea …………………… Melon Water
  • Claudiu Mireanu ……………… Apple Cherry
  • Denisa Bazgan ………………………. Kiwi Girl
  • Medeea Mireanu ……………….. Orange Girl
  • Ciprian Babita ………………….. Indian Spirit
Citeste și:  Pensionara din Brașov sancționată pentru îngrijirea grădinii blocului prin plantarea de flori

Intrarea este gratuită în baza unei invitații care se poate obține telefonic la 0723.189.633.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.