Un an de la izbucnirea războiului din Ucraina. Sondaj World Vision România: Opt din zece copii ucraineni au simțit frică față de străini

Opt din zece copii ucraineni au trecut prin momente de frică după izbucnirea războiului atunci când interacționau cu persoane străine. Dintre aceștia, unu din zece s-a confruntat des sau foarte des cu stări de frică, arată cel mai recent sondaj realizat de World Vision România.

Într-un an de la izbucnirea războiului, peste trei milioane de ucraineni au intrat pe teritoriul țării noastre, dintre care peste 100 de mii au solicitat o formă de protecție pentru a putea rămâne în România. World Vision România a sprijinit peste 170 de mii de ucraineni, dintre care 44% copii. Fundația a desfășurat miercuri, 22 februarie, de la ora 09.30, la Romexpo evenimentul pentru lansarea sondajului “Cum a integrat România copiii refugiaţi?“ și cronologia video a unui an de conflict în Ucraina.

Citeste și:  Italia, lasă-te surprinsă de România! | Ministerul Turismului derulează o nouă campanie outdoor de promovare a turismului, de această dată în Roma și Milano

La eveniment au participat: Ligia Deca (ministrul Educaţiei), Raed Arafat (șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă), Horia Tomescu (viceprimar, Primăria Muncipiului Bucureşti), Cosmina Simiean (director, Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti), Pablo Zapata, (reprezentantul UNHCR în România), Mihaela Nabăr (director executiv World Vision România) și Cristina (mamă refugiată, beneficiară a centrului de refugiaţi Romexpo).

În cadrul evenimentului, World Vision România a lansat şi cronologia video a unui an de conflict, care poate fi descărcată de aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.