Un „angajat” de la Gaz, arestat pentru înselăciune și violare de domiciliu (Brașov)

Polițiștii Secției 2 Poliție Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, cu persoana cercetată în stare de arest, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: ,,înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și violare de domiciliu,,.

 Astfel, în data de 27 februarie 2023, polițiștii au fost sesizați de către o persoană cu privire la faptul că, în data de 22 februarie 2023, în jurul orei 10.00, a fost indusă în eroare de către un bărbat care, sub pretextul că era angajat al societății de distribuție gaze naturale, a efectuat un control al instalației de încălzire în locuință și i-a aplicat o amendă în valoare de 500 lei, ocazie cu care a emis o chitanță cu ștampilă și scris indescifrabil.

Citeste și:  Brașoveanul Ovidiu Gârbacea onorat cu Ordinul Excelență Olimpică de către COSR

În urma anchetei desfășurate, polițiștii au reușit identificarea persoanei bănuite de săvârșirea faptelor, respectiv un bărbat, în vârstă de  64 ani, care ar fi pătruns în locuința persoanei vătămate fără acordul acesteia și ar fi refuzat să părăsească locuința la solicitarea locatarului, faptă prin care i-a creat acestuia o stare de temere și l-a determinat astfel să  plătească suma de bani solicitată.

În baza probatoriorului administrat, polițiștii au dispus reținerea bărbatului pentru o perioadă de 24 ore și introducerea în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Ulterior, acesta a fost prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Brașov, care a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

Citeste și:  Ediție istorică FIDELIS: Cea mai mare sumă investită în cadrul unei emisiuni 

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Foto. Imagine cu caracter ilustrativ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.