Un brașovean, pilot de raliuri în scaun cu rotile, campion în CNR la categoria debutanţilor

Ciprian Lupu a devenit primul pilot din lume în scaun cu rotile care cîștigă un titlu de campion la raliuri. Această performanţă a venit la doar patru ani de când a început să practice sporturile cu motor motorsport. A reuşit acum să termine primul în ierarhia naţională, la debutanți. Asta după ce a demonstrat că este un as la volan și a impresionat la competițiile la care a luat parte în ultimul timp.

Pilotul braşovean al celor de la Napoca Rally Academy a rămas paralizat de la brâu în jos în 2017, după o vacanţă la mare. Însă nu s-a lăsat deloc doborât de acest necaz și a găsit puterea să continue, dând dovadă de caracter. Mai mult, în toți acești ani a reușit să-și atungă obiectivele. În ce privește raliul, în acest sezon a concurat pe un model Citroen, adaptat special pentru el, care frânează şi accelerează de pe volan.

Citeste și:  Lista medicamentelor compensate și gratuite a fost extinsă

Ciprian Lupu a explicat ce înseamnă pentru el sporturile cu motor și performanța sa demnă de remarcat. „Înseamnă enorm, toată munca şi pasiunea pe care o am pentru acest sport. Înseamnă toate prejudecăţie oamenilor legate de persoanele cu dizabilităţi. Am luat-o treptat, m-am bucurat la fiecare raliu, nu am crezut că o să ajungem aici, dar am muncit enorm”, a spus Lupu, citat de LookSport.ro

Întrebat cui îi dedică performanța sa, pilotul brașovean a dat un răspuns emoționant. „O să devin emoţional, dar îl dedic mamei mele, care nu mai e. Ştiu ca de acolo de sus e mândră!”, a mai afirmat Lupu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.