Un convoi umanitar din România, între care și brașoveni, a transportat peste 27 de tone de alimente și bunuri, sinistraților din Turcia

Casa de Comerț Balcanica, Federația Transportatorilor și Serviciilor Publice din România, Uniunea Pensionarilor Brașov, Asociația ProFides, Asociația A.I. MURESIANU, Asociația Prodj și Asociația Orientul Brașov, cu sprijinul logistic al Ordinului Militar “Sf. Maria”, au derulat zilele trecute o campanie de strângere de ajutoare pentru sinistrații din Turcia.

Miercuri au plecat din Brașov câteva autoutilitare încărcate cu ajutoare și au făcut joncțiunea cu restul caravanei la București. Convoiul umanitar format din 11 mașini și 16 șoferi voluntari a plecat joi dimineață către localitatea Edirne din Turcia.

În total au fost donate peste 27 de tone de ajutoare alimentare și bunuri de strictă necesitate pentru 1000 de familii greu încercate de ultimele evenimente din Turcia.

Citeste și:  Prețul ridicat al mielului pune presiune pe tradiția mesei pascale

La  Edirne produsele au fost predate reprezentanților Regiunii Malatya, Fundației Sociale și Camerei de Comerț din Malatya, dar și Regiunii Hatay, sub supravegherea AFAD – autoritatatea competentă de mobilizare și coordonare în caz de dezastre a Turciei.

Vineri, 24 februarie, s-a terminat procesul de încărcare, sortare și predare documente către mașinile părții turce sub coordonarea AFAD și Fundației pentru Asistență socială Malatya, iar camioanele acestora au plecat către Malatya, Antakya și Hatay.

Pe teritoriul Republicii Turcia suportul de reprezentare a fost coordonat de Ambasada României la Ankara și Biroul comercial și Ambasada României la Sofia, Biroul Comercial.

Vineri seara, târziu, convoiul s-a întors în țară fără incidente.

Citeste și:  Atelier axat pe implicarea directă a cetățenilor în gestionarea bugetului local și pe modul în care ideile brașovenilor pot deveni realitate

Pentru această acțiune umanitară au contribuit exemplar cei de la Ambasada și Consulatul României în Bulgaria, Ambasada României la Ankara, Birourile economice de la Sofia și Ankara, Poliția de Frontieră din România, Bulgaria și Turcia, precum și autoritățile vamale din cele trei țări.

„Mulțumiri și acelor oameni simpli de la Tg. Mureș care au donat sânge și din banii primiți au cumpărat alimente pentru copiii Turciei. Mulțumiri copiilor ProFides că au donat jucariile lor pentru copii Antakyei, dar și membrilor acestei asociații care s-au mobilizat exemplar. Mulțumiri membrilor Asociației Orientul Brașov, Asociației Prodj, Magic Sky Events și Fundației Comunitare Brașov pentru ajutor și donațiile făcute. Mulțumiri pentru Uniunea Transportatorilor și Serviciilor publice din România, Uniunea Pensionarilor, Asociația AI.Muresianu, Asociația România Mare, colegiul ONG-urilor Brașov, Casa de Comerț Balcanica și Ordinului Militar Sfânta Maria – pentru donații și support logistic. Mulțumiri celor 20 de voluntari care au însoțit convoiul și au ajutat la bunul mers al acesti acțiuni”, transmit organizatorii.

Zilele următoare va pleca spre Turcia un  alt convoi care va transporta peste 23 de tone de bunuri, hrană și hăine de iarnă pentru 2000 de copii.

One thought on “Un convoi umanitar din România, între care și brașoveni, a transportat peste 27 de tone de alimente și bunuri, sinistraților din Turcia”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.