Un cuplu gay ar fi adoptat un copil în România

Un cuplu format din doi bărbați ar fi făcut o adopție de acest gen în România, conform anunțului publicat de Vișinel Bălan, președintele Consiliului Tinerilor Instituționalizați. Cazul ar fi avut loc la Cluj.

Deși adopţia copiilor de către cuplurile gay este interzisă în România, aceasta a fost realizată de către unul dintre cei doi parteneri.

„Prima adopție gay din România. Felicit tânărul/ persoana care a avut curajul să facă acest pas, de a salva un copil abandonat din chinurile orfelinatului. Felicit curajul Direcției pentru Protecţia Copilului pentru că a ales să respecte legea. Asta înseamnă profesioniști. Felicitări. În România, anual, aproximativ 9000 de copii sunt abandonați în orfelinatele groazei”, scrie Vișinel Bălan pe Facebook.

Citeste și:  Ilie Năstase vine la Brașov pentru premiera documentarului NASTY! Astăzi, la Cinema One și Cinema City

Mai târziu, într-o altă intervenție făcută de Vișinel Bălan, s-a precizat faptul că această adopţie nu este prima din România. În trecut și alte familii gay au adoptat mai mulți copii orfani:

Este un barbat din Cluj care a intrat in procesul adoptiei, si-a asumat calitatea de parinte gay, iar DGASPC i-a transmis tanarului ca legea nu prevede ca n-ai dreptul la a da sansa unui copil la o familie. E din categoria greu adoptabili. inteleg ca are pana in 7 ani (n.r. copilul). Barbatul este intr-o relatie. Inteleg ca nu este primul caz (n.r. de adoptie gay din Romania), este primul de care am reusit eu sa aflu. Dupa ce am postat, am descoperit ca sunt si alte cazuri care au reusit”, a spus Visinel Balan, angajat al Ministerului Tineretului si Sportului, notează stiripesurse.ro.

Citeste și:  Târg de carte second-hand pentru copii și părinți, sâmbătă, la Centrul Cultural Apollonia din Brașov

Vă reamintim că România a organizat un referendum pentru familie prin care se cerea definirea căsătoriilor ca fiind uniunea dintre un bărbat și o femeie. Acesta nu a avut succes.

Sursa foto. Facebook / Vișinel Bălan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.