Un curier care a vrut să facă pe operatorul de salubrizare a fost amendat cu 10.000 de lei, la Brașov

Polițistii locali din cadrul Biroului Activitate Comercialǎ și Protecția Mediului fac verificǎri permanente în Municipiul Brașov pentru a constata zonele contaminate cu deșeuri. Ȋn urma acestor verificǎri, a fost identificatǎ o nouă depozitare de deșeuri, respectiv deșeuri din plastic, polistiren, carton, mobilier etc., aruncate în data de 10 martie 2022, într-o zonă situată în apropierea DN 13.

Cercetând informațiile din documentele identificate printre resturile de materiale depozitate ilegal pe domeniul public, polițiștii locali au continuat verificările, descoperind că deșeurile proveneau de la proprietarul unui imobil din localitatea Ghimbav. Acestuia i-a fost livrat pe 10 martie un aparat electrocasnic, iar curierul care a efectuat livrarea s-a oferit să preia deșeurile depozitate pe terasa imobilului, bineînțeles contra cost.

Citeste și:  Nuclearelectrica a scos discret la licitație, energie la un preț „promoțional”, de aproape trei ori mai mic decât cel pe care-l decontează statul

Persoana care a transportat și aruncat deșeurile pe câmpul din apropierea DN 13 a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 10.000 lei, conform OUG nr.92/2021 privind regimul deșeurilor, iar ca măsură complementară s-a stabilit ridicarea, de către cel de al doilea contravenient, a deșeurilor aruncate și salubrizarea zonei, măsură care a fost îndeplinită și finalizată în cursul zilei de 29.03.2022.

Atragem atenția că sancțiunile prevǎzute în asemenea cazuri nu sunt deloc de neglijat. Potrivit OUG nr.92/2021 privind regimul deșeurilor, amenzile pentru persoanele fizice sunt cuprinse între 10.000 lei și 20.000 lei, iar pentru cele juridice între 50.000 lei și 70.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.