Un moldovean care voia să ajungă la Brașov a trecut Prutul în înot. Cum a fost prins

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi au depistat în zona de responsabilitate un cetăţean din Republica Moldova care a încercat să intre ilegal în România, trecând înot râul Prut.

În data de 13 noiembrie a.c., în jurul orei 05,45, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi, pe timpul executării unei misiuni de supraveghere a frontierei de stat, au depistat, pe direcţia localităţii de frontieră Mânzăteşti, judeţul Iaşi, un bărbat a cărui prezenţă în zonă nu era justificată.

Poliţiştii de frontieră au procedat la identificarea bărbatului, stabilind că este un cetăţean din R. Moldova. În vederea continuării cercetărilor, acesta a fost condus la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi.

Citeste și:  În data de 28 martie, Ciolacu a emis decizia finală privind închiderea magazinelor în weekend

În urma verificărilor specifice efectuate, dar şi cu sprijinul autorităţilor din R. Moldova, s-a stabilit că persoana este cetăţeanul moldovean M.G., în vârstă de 53 ani şi a trecut înot râul Prut cu intenţia de a ajunge în Braşov.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

În baza Acordului de Readmisie, bărbatul a fost predat autorităţilor de frontieră ale statului vecin pentru continuarea cercetărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.