Un nou cutremur în judeţul Gorj, cu magnitudine de 4,1

Un cutremur de magnitudine 4,1 s-a produs miercuri dimineaţa, la ora locală 8:25, în judeţul Gorj, la o adâncime de 15 kilometri, potrivit datelor afişate de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), conform Agerpres.

Intensitatea macroseismică epicentrală a fost III.

Cutremurul s-a produs la 104 km sud-vest de Sibiu, 108 km nord-vest de Craiova, 140 km vest de Piteşti, 163 km sud-est de Timişoara, 180 km sud de Cluj-Napoca, 181 km sud-est de Arad, 199 km vest de Braşov.

INCDFP a anunţat, marţi, că numărul de cutremure şi magnitudinea acestora au scăzut în ultimele zile în judeţul Gorj, după seismul din 13 februarie şi până în prezent fiind localizate 810 evenimente seismice.

Citeste și:  Festivalul Filmului European ajunge în luna mai la Brașov

Un seism cu magnitudinea 5,2 s-a produs pe 13 februarie în judeţul Gorj la o adâncime de 16 kilometri. A doua zi, a avut loc un nou cutremur cu magnitudinea de 5,7, la adâncimea de 6,3 kilometri. Zona în care au avut loc aceste cutremure este cunoscută printr-o activitate seismică slab-moderată, cu evenimente cu magnitudine peste 5 foarte rare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.