Un nou lot de vaccin Pfizer ajunge în ţară. 81.900 doze sunt pentru Brașov

Astăzi, 10 mai, România primește o nouă tranșă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 697.320 doze. La Centrul Regional de Depozitare Brașov vor fi repartizate 81.900 doze.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite după cum urmează:

Centrul Național de Stocare București: 42.120 doze;

Centrul Regional de Depozitare Brașov: 81.900 doze;

Centrul Regional de Depozitare Cluj: 93.600 doze;

Centrul Regional de Depozitare Constanța: 93.600 doze;

Centrul Regional de Depozitare Craiova: 81.900 doze;

Centrul Regional de Depozitare Iași: 152.100 doze;

Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 152.100 doze.

Până la acest moment, țara noastră a recepționat 5.820.029 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 4.735.407 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

Citeste și:  Preşedintele Zelenski avertizează asupra intenţiei Rusiei de continua atacurile şi de a folosi iarna ca armă

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, săptămânal, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.